Naminiai mėsainiai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

2021-01-15 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Naminiai mėsainiai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Noriu Jums pasiūlyti labai gerą naminių mėsainių receptą, jeigu ieškote idėjų, ką naujo ir įdomaus iškepti vakarėliams su draugais, vietoje šašlykų. Sultingi bei šiek tiek neįprasti mėsainiai turėtų visiems patikti. Pamėginkite jau šiandien! ;)

Ingredientai

    • maišytas kiaulienos/jautienos faršas: 500 gramų
    • mėlynieji svogūnai: 0,5 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • Vorčesterio padažas: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • mėlynasis pelėsinis sūris: ~80 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Papildomai prireiks:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į kiaulienos/jautienos faršą sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, išspaustą česnako skiltelę, gabaliukais sutrupintą mėlynąjį pelėsinį sūrį (pasiliekame gabaliuką, uždėjimui ant viršaus), įpilame vorčesterio padažo, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkome.
  2. 2. Tada formuojame 4 paplotėlius ir kepame ant grilio po keletą minučių iš abiejų pusių.
  3. 3. Tuomet ant paskrudintų bandelių tepame padažą, dedame salotos lapą, iškeptą mėsos paplotėlį, kelis gabaliukus mėlynojo pelėsinio sūrio, riekelę pomidoro ir plonai supjaustyto mėlynojo svogūno. Štai ir viskas. Lepinamės!
  4. naminiai mėsainiai su mėsa
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau mėsainių receptų rasite: Mėsainiai.
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)
Alaus - garstyčių marinatas šašlykams
(6)