Keptuvėje kepta aviena su slyvomis

2020-09-24 Autorius Kviečiu į virtuvę

Keptuvėje kepta aviena su slyvomis
Aviena, galiu užtikrintai pasakyti, labai dera su vaisiais bei uogomis. Būtent šiai mėsai reikia daugiau charakterio bei įvairių spalvų iš aplinkos, kas leidžiame atskleisti dar daugiau nuostabaus skonio. 

Galiu pripažinti, kad aviena, niekada nebuvo mūsų šeimos mėgstamiausia mėsa, bet manau, problema buvo tame, kad nemokėdavome jos tinkamai paruošti. Pagal šį receptą keptą avieną keptuvėje valgė visi ir buvo labai laimingi. Sakė galėsime kartoti jau artimiausiu metu. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • aviena: 2 pjausnių
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: kelių
    • šalavijas: kelių lapelių
    • slyvos: 4
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • aliejus: šlakelio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avieną pabarstykite druska, pipirais, čiobreliu ir susmulkintu česnaku.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  3. keptuvėje įkaitinamas aliejus
    Reklama
  4. 3. Kepkite avieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda bei suminkštėja.
  5. 4. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  6. ištirpintas sviestas keptuvėje
  7. 5. Pakepinkite susmulkintą svogūną.
  8. 6. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kauliukus ir padalinkite dar į kelias dalis.
  9. 7. Sudėkite į keptuvę, kur jau kepa svogūnai ir pakepinkite keletą minučių.
  10. 8. Pabarstykite druska, sudėkite avieną, lauro lapelius bei šalaviją.
  11. 9. Viską pakaitinkite maždaug 7-10 minučių, patiekite ir skanaukite!
  12. aviena keptuvėje su vaisiais
  13. 10. Rekomendacija: Daugiau avienos receptų rasite: Avienos receptai.
Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra
(15)
Garnyras prie keptų šonkauliukų
(1)
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje - folijoje
(2)
Velingtono kepsnys
(3)