Lėtai orkaitėje keptas avienos kumpis su kaulu, marinuotas vyne

2021-08-18 Autorius WorldRecipes.lt

Lėtai orkaitėje keptas avienos kumpis su kaulu, marinuotas vyne
Aš pati ką tik paragavau šio avienos kumpio, lėtai iškepto orkaitėje su kaulu. Galiu iškart pasakyti, kad įvertinau pačiu aukščiausiu balu - 10. Mėsa gavosi itin gerai išmarinuota, taip pat čia itin tiko salierai. Trumpai tariant - skonių derinys idealus. Būtinai rekomenduoju pasigaminti, kai norisi pasilepinti ir kitus palepinti. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • avienos kumpių: 1 (manasis svėrė maždaug 1,5 kilogramo)
    • maltų juodųjų pipirų
    • malto kumino
    • aštrių raudonųjų paprikų
    • druskos
    • šviežio rozmarino
    • šviežio čiobrelio
    • raudono vyno: 1 taurės
    • česnako

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia subadome avienos kumpį peiliu.
  2. 2. Tada susmulkiname česnaką.
  3. Reklama
  4. 3. Įtriname mėsą prieskoniais ir apipilame vynu.
  5. 4. Paliekame marinuotis keletą dienų, labai skubant, užtenka ir vienos paros.
  6. 5. Kepame maždaug 1 valandą 45 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kepame kepimo rankovėje). Po 60 minučių kepimo, rankovę apverčiame, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne. Jei kepdami neapversite, tai gana ryškiai pajausite skonio skirtumą, kur kepė vyne, o kur ne.
  7. 6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite! ;)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.
Lėtai orkaitėje keptas avienos kumpis su kaulu, marinuotas vyne

Raimonda

Beprotiškai geras receptas. Nebuvo gėda ir svečius pavaišinti per šventes.
Atsakyti
Lėtai orkaitėje keptas avienos kumpis su kaulu, marinuotas vyne
Mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže
(102)
Orkaitėje keptas plovas
(30)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
(21)
Aluje kepta kiaulienos sprandinė
(54)