Avienos mėsa po tokio troškinimo buvo itin minkšta bei sultinga. Visa šeima valgėme pasigardžiuodami ir visi draugiškai sutarėm, kad jau pačiu artimiausiu metu pakartosime dar kartą. ;)
aštrūs čili pipirai: 0,5 (jei mėgstate aštriau, galite dėti ir visą)
džiovintas rozmarinas
kumino sėklos
druska
juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užverdame vandenį, į indelį įdedame pomidorą ir užpilame verdančiu.
2. Palikite maždaug 10-20 sekundžių, perliekite šaltu vandeniu ir įpjovę įstrižai keliose vietose nulupkite odelę. Išimkite sėklas bei smulkiai supjaustykite.
3. Tada avienos gabaliukus lengvai apskrudinkite keptuvėje.
4. Dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jie taps skaidrūs.
5. Tada sudėkite supjaustytas griežinėliais morkas, kubeliais bulves ir kepkite maždaug 10 minučių.
6. Paskui dėkite pomidorą, šaldytus žirnelius ir griežinėliais supjaustytą čili pipirą, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio, pagardinkite kumino sėklomis, druska bei juodaisiais pipirais ir troškinkite dar maždaug 5-10 minučių.
7. Tuomet imkite dvigubą sviestinio popieriaus gabalą, įpilkite šlakelį aliejaus, pabarstykite džiovintų rozmarinų ir sudėkite keptuvės turinį.
8. Sandariai užlankstykite visus kraštus ir dėkite į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) maždaug 20 minučių.
9. Po to prakirpkite popieriaus viduriuką, patiekite ir skanaukite! Rozmarinų aromatas pasklinda tiesiog nepakartojamas. Skanaus! ;)
10. Rekomendacija: Daugiau avienos receptų rasite: Avienos receptai.