Varškės ir bulvių švilpikai orkaitėje

2024-11-05 Autorius justina.paliusyte

Varškės ir bulvių švilpikai orkaitėje
Varškės ir bulvių švilpikai orkaitėje - šis receptas apjungia paprastus ingredientus ir sukuria jaukų, minkštą patiekalą su traškia, auksine plutele. Virtos bulvės, sumaišytos su varške ir kiaušiniais, suformuoja švelnią tešlą, o lengvas sviesto ir grietinės padažas suteikia malonų, kremišką skonį. Svogūnų laiškai ir šoninė švilpikams prideda švelnaus pikantiškumo, todėl šis patiekalas puikiai tiks tiek kaip pagrindinis, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų.

Redaktorės Vaidos patiekalas - puikus ir gardus patiekalas kai norisi kažko nostalgiško ir sušildančio. Švilpikus taip pat galima patroškinti orkaitėje, tereikia sudėti iškeptus į indą, užpilti padažu, uždengti ir palikti orkaitėje kol švilpikai prisigers padažo ir taps minkšti ir gardūs. 

Ingredientai

    • Bulvės:  7 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Varškė: 180 g (9 proc.)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Miltai: 6 valg. š.
    • Šoninė: 125 g (kubeliais)
    • Sviestas: 80 g
    • Grietinė: 100 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Svogūnų laiškai: keli
    Padažui:
    • Sviestas: 2 valg. š.
    • Grietinė: 4 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirusias sutrinti ir palikti pilnai atvėsti.
  2. 2. Šoninę paskrudinti gerai įkaitintoje keptuvėje. Atidėti.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti. Atidėti.
  5. 4. Į atvėsusias trintas bulves sudėti varškę, įmušti kiaušinius, suberti miltus, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minštą, lipnią tešlą.
  6. 5. Stalviršį gausiai pabarstyti miltais, pasimiltuoti rankas ir imti dalį bulvių masės. Iš jos suformuoti pailgą vyniotinį, šiek tiek paploti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
  7. 6. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu išdėlioti švilpikus. Juos aptepti lydytu sviestu.
  8. 7. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir švilpikus kepti apie 30-45 min. Praėjus pusei kepimo laiko švilpikus apversti.
  9. 8. Padažui išlydyti sviestą, įmaišyti grietinę, pagardinti druska ir pipirais. Patiekti su keptais švilpikais.
  10. 9. Patiekiant taip pat apibarstyti skrudinta šonine ir smulkintais svogūnų laiškais.
Varškės ir bulvių švilpikai orkaitėje
Receptų autorė justina.paliusyte