Kaimiški balandėliai pagal Beatą

2023-04-24 Autorius WorldRecipes.lt

Kaimiški balandėliai pagal Beatą
Šį kaimiškų balandėlių receptą visiškai netikėtai atradau viename Beatos žurnale ir nusprendžiau pamėginti. Rezultatas pateisino visus išsikeltus lūkesčius, o gal buvo net dar geriau, tai nusprendžiau, kad šis receptas dabar šeimoje bus naudojamas nuolatos, kai tik užsinorėsime balandėlių. Kadangi mums taip patiko, tai darau išvadą, kad reikia receptu pasidalinti ir su Jumis visais. Tad nieko nelaukdama tai ir darau! 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruoškite įdarą: Ryžius išvirkite, bet nepervirkite, svarbu, kad jie būtų dar šiek tiek kieti ir standūs, nes dar troškinsis balandėliuose.
  2. 2. Išvirtus ryžius išmaišykite su kiaulienos faršu, susmulkintu svogūnu ir prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Kopūsto paruošimas: Kopūsto galvą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, kas kelias minutes, kai viršutinis lapas jau bus suminkštėjęs, po vieną vis nuimkite. Šitaip virkite, kol nuimsite visus lapus.
  5. 4. Balandėlių formavimas: Nuėmus vieną lapą, ant vieno jo krašto dėkite įdaro, užlenkite kraštelius is susukite į balandėlį.
  6. 5. Tada kiekvieną apvoliokite miltuose ir trumpai apkepinkite įkaitintame aliejuje. Visus sudėkite į puodą.
  7. 6. Balandėlių troškinimas: Balandėlius užpilkite vandeniu, kad apsemtų, dėkite pomidorų padažą ir troškinkite maždaug 40 minučių.
  8. 7. Pabaigoje sudėkite grietinę ir dar kelias minutes patroškinkite.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!

Agnė

Niekada nenuvilia. Bene skaniausia ką galima pagaminti iš lietuviškos virtuvės. ;)
Atsakyti
Kaimiški balandėliai pagal Beatą
Kibinai su mėsa
(12)
Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(11)
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)
Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)