Silkė su burokėliais ir kelmučiais

2022-05-11 Autorius Kviečiu į virtuvę

Silkė su burokėliais ir kelmučiais
Tikras ir nepakartojamas skonių tendemas mano lėkštėje: silkė, burokėliai ir grybai (kelmučiai). Nors dabar ir ne šventės, bet esu garantuota, kad tikrai šį užkandį ruošiu ir Kūčių vakarienei, nes taip patiko! Bet iki švenčių tikrai kartosiu dar ne vieną kartą, nes be silkės atrodo, kad gyventi negaliu, man ji taip patinka. O kaip paruošta silkė Jums yra skaniausia?

Ingredientai

    • silkės filė: 2
    • burokėliai: 2 (kepti arba virti)
    • konservuoti žirneliai: 200 mililitrų
    • konservuoti kelmučiais: 200 mililitrų
    • porai: 1
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  2. 2. Tada morką sutarkuokite, o svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite morką su svogūnų, kol šie suminkštės ir apskrus.
  5. 4. Palikite atvėsti.
  6. 5. Virtus arba keptus burokėlius supjaustykite kubeliais, o porą smulkiais gabaliukais.
  7. 6. Sumaišykite su kepintomis daržovėmis, žirneliais ir kelmučiais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  8. 7. Pasiruoštą pagardą dėkite į lėkštę. Ant viršaus dėliokite silkės gabaliukus.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Silkė su burokėliais ir kelmučiais