Kūčių silkė su kepintais grybais ir linų sėmenimis

2023-12-14 Autorius Segebutės užrašai

Kūčių silkė su kepintais grybais ir linų sėmenimis
Nerealiai džiaugiuosi savo radiniu, nes nuo šiol, esu garantuota, kad ši silkutė bus nuolatinė mūsų Kūčių stalo puošmena. Paruošimas gana greitas bei paprastas, rezultatas - nuostabus. Kepinti grybai slidžiame padaže, traškūs linų sėklų krisleliai, šalia sūrūs silkės kąsniukai - tai nereali skonio harmonija.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkių filė: 300 gramų (tinka sūdyta, marinuota arba ruošta aliejuje)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • baltieji arba rudieji pievagrybiai: 150-200 gramų
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • linų sėmenys: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • petražolės: kuokštelio (arba žali svogūnų laiškai)
    • vynuoginiai pomidoriukai: 1 (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus šepetėliu nuvalykite bei nusausinkite, supjaustykite plonais 2 milimetrų griežinėliais.
  2. 2. Tuomet keptuvėje virš vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite aliejų. Pradžioje maišydamos apkepinkite grybus, kol bent viena kiekvieno gabaliuko puselė paruduos, tai yra maždaug 5-7 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Tada pridėkite plonais griežinėliais supjaustyto česnako, berkite linų sėmenų, pasūdykite bei papipirinkite, viską išmaišykite ir, uždengusios keptuvę dangčiu, kepkite dar 1 minutę.
  5. 4. Nukelkite keptuvę nuo liepsnos bei palikite dvi su puse valandos kambario temperatūroje po dangčiu atvėsti - šitaip geriau atsiskleidžia ingredientų skoniai.
  6. 5. Po to ovalo formos lėkštelės visą dugną padenkite su silkės filė gabaliukais, gražesnius gabaliukus dėliokite apie lėkštės perimetrą.
  7. 6. Paskui ant sillkių filė dėkite pilnai atvėsusius grybus. Puoškite žalumynais - žuvies uodegą, įstatykite pomidoriuką - žuvies akį.
  8. 7. Uždenkite patiekalą kita lėkšte (arba tiesiog plastikine maistine plėvele), palikite šaldytuve mažiausiai 60 minučių skoniams persisunkti.
  9. 8. Patiekite ir mėgaukitės!