Silkė su konservuotais pievagrybiais, pupelėmis ir porais

2022-06-09 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Silkė su konservuotais pievagrybiais, pupelėmis ir porais
Tokia silkė su konservuotais pievagrybiais, pupelėmis ir porais yra viena iš mano mėgstamų pietų dėžučių idėjų.

Aš beveik visada į darbą nešuosi savo gamintą maistą. Ir nematau jokio sunkumo nešdamasi bene kiekvieną dieną pietų dėžutes. O patikėkite jų būna ne viena. Tai sriuba, tai karštas patiekalas, tai salotos, tai dar kas nors. O jūs ar nešatės pietus į darbą, ar labiau linkę eiti pietauti į kokią ar užkandine? Na mano ir darbo pobūdis sunkiai leidžia pietauti mieste, būtent dėl to stengiuosi visada po ranka turiu savo gamintą maistą.

Ingredientai

    • silkės filė: 2
    • konservuotų ankštinių daržovių mišinys: 1 indelio
    • konservuoti pievagrybiai: 1 stiklainio (~300 mililitrų)
    • porai: 1
    • svogūnų laiškai: 2-4
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: žiupsnio
    • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia silkę supjaustykite juostelėmis, porą pusžiedžiais, o svogūnų laiškus pasmulkinkite.
  2. 2. Nuo ankštinių daržovių ir pievagrybių nupilkite konservavimo skystį ir leiskite nusivarvėti. Didesnius pievagrybius perpjaukite perpus.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet silkę, pievagrybius, porą, laiškinius česnakus ir ankštines daržoves sumaišykite.
  5. 4. Apšlakstykite padažu paruoštu iš aliejaus, cukraus ir obuolių acto. Skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Silkė su konservuotais pievagrybiais, pupelėmis ir porais

Laura

Būtinai išmėginsiu. Labai mėgstu silkę, o šitokio derinio dar nesu mėginusi. :)
Atsakyti