Grietinėlėje troškintas upėtakis su daržovėmis

2024-01-22 Autorius WorldRecipes.lt

Grietinėlėje troškintas upėtakis su daržovėmis
Kiekvienais metais pasižadu, kad su šeima pradėsime valgyti kuo daugiau žuvies ir kad sugebėsiu atrasti tokių patiekalų, kurie tikrai patiktų visai šeimai ir nereiktų jų valgyti "per prievartą". Tad pastaruoju metu pradėjau eksperimentuoti su įvairiais receptais, o labiausiai su upėtakio gamyba. Šį kartą fantastiškai pavykęs variantas, kai žuvį troškinau grietinėlėje su daržovėmis. Be galo skanu!

Šiais labai gerai pavykusiais receptais dalinausi kiek anksčiau:
- upėtakis špinatų ir grietinėlės padaže;
- upėtakis keptas folijoje - orkaitėje;

O dabar einame prie gamybos!

Ingredientai

    • upėtakio filė kepsnelių
    • mėgstamų prieskonių
    • šaldytų daržovių (žirnelių, morkų, žiedinių kopūstų)
    • grietinėlės
    • aliejaus
    • sviesto
    • krapų
    • petražolių
    Garnyrui (pasirinktinai):
    • virtų ryžių
    • virtų bulvių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia upėtakio filė kepsnelius įtrinkite mėgstamais prieskoniais (aš naudoju tik druską, pipirus ir citrinos sultis).
  2. 2. Tada kepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus ir gabaliuko sviesto, kol apskrus.
  3. 3. Kitoje keptuvėje ant sviesto pašildykite daržoves, užpilkite grietinėle ir berkite prieskonines žoleles.
  4. 4. Iškepusią žuvį dėkite į grietinėlę su daržovėmis ir dar kelias minutes patroškinkite.
  5. 5. Patiekite su virtais ryžiais arba bulvėmis. Itin paprasta, bet nepaprastai skanu! Pasilepinkite!
Kepta menkė orkaitėje
(1)