Jau ne vieną ir ne du kartus savo draugų rate buvau girdėjusi apie šį patiekalą, todėl kaip ši sausai marinuota skumbrė yra gaminama. Tad galiausiai prisiruošiau pamėginti pasigaminti skumbrės šaldiklyje. Turiu pripažinti, kad dabar jau gailiuosi, kad tiek laiko negaminau tokio nuostabaus skonio patiekalo…
Rusijoje, iš kur yra kildinama "stroganina" taip vadinama nuo žodžio "strogat" - aštriu peiliu drožti labai plonus šaldytos žuvies gabaliukus. Todėl jeigu būčiau kalbos instituto darbuotoja, vadinčiau šį skanumyną drožtiniu 🙂
Šitaip ruošta skumbrė idealiai tinka užkandžiams arba kai norisi "ko nors", atitirpusi ir pastovėjusi lėkštėje ji tampa tarsi kitu produktu, todėl labai svarbu kuo trumpiau laikyti žuvį kambario temperatūroje. Kadangi ši skumbrė bus šaldoma, tai drąsiai pirkti galima ir šaldytą žuvį.
Julija
Atsakyti