Kefalės kepsneliai pesto padaže su laukiniais ryžiais ir apelsinų salotomis

2023-08-23 Autorius WorldRecipes.lt

Kefalės kepsneliai pesto padaže su laukiniais ryžiais ir apelsinų salotomis
Visai neseniai apsižiūrėjau, kad jau senokai buvo žuvies ant mano stalo, tad šiandien ta proga kepiau kefalės filė, itin patiko bazilikų - saulėje džiovintų pomidorų padažas, kuriame marinavau žuvį, bet manau kad šis marinatas tiktų ir kitoms žuvims, pvz. tilapijai. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti, jei esate žuvies mėgėjai kaip aš. Daugiau nieko nelaukiam ir pradedam gaminti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kefalės filė: 4 kepsnelių
    • šviežių bazilikų: 1 saujelės
    • česnako: 2 skiltelių
    • saulėje džiovintų pomidorų: 4
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • parmezano sūrio: 80 gramų
    • salotų lapų (Iceberg, špinatų): 2 saujų
    • agurkų: 1
    • avokadų: 1
    • apelsinų: 1
    • alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažo: 2 valgomųjų šaukštų
    • vyno acto: 1 arbatinio šaukštelio
    • medaus: 1 arbatinio šaukštelio
    • laukinių ryžių: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė iš vakaro pamarinuokite pesto padaže - susmulkinkite baziliko lapelius, įspauskite česnako skilteles, saulėje džiovintus pomidorus, įmaišykite šiek tiek druskos, pipirų ir porą šaukštų aliejaus, kuriame mirko pomidorai.
  2. 2. Išsimarinavusius žuvies kepsnelius dėkite į kepimo skardą ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Po to užtarkuokite šiek tiek sūrio (aš vietoje parmezano šį kartą panaudojau ementalį, bet iš patirties dabar jau galiu pasakyti, kad su parmenu skaniau) ir dar pakepkite apie 10 minučių.
  5. 4. Garnyrui išvirkite laukinius ryžius ir paruoškite gaivias salotas - salotų lapus pasmulkinkite, agurką, avokadą ir apelsiną supjaustykite kubeliais ir užpilkite padažu, suplaktu iš aliejaus, sojos padažo, vyno acto ir medaus.
  6. 5. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
  7. 6. Patiekite iškeptus žuvies kepsnelius su pasiruoštu garnyru ir skanaukite!
Upėtakis salotose su jogurtiniu padažu
(1)
Žuvis: Alpinės šalvys su krapų padažu
(4)
Nototenija - Žuvis su daržovėmis
(1)