Artėjant žiemos šventėms man labai patinka kurti bei išmėginti įvairiausių šildančių sriubų, košių ir troškinių receptus ir prisiminti senovinius, tradicinius Kūčių vakarienės valgius Advento vakarienėms. Tačiau tarp visų mėginimų, būtinai kiekvienais metais kepu ir šiuos žuvies kotletus be pieno, be sviesto ir be kiaušinių. Būtinai kepsiu ir dar kitais, ir dar kitais metais, gal net įdarysiu džiovintais baravykais. Bet net ir "nepagardinti" baravykais šie kotletai itin skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę. Turiu pripažinti, kad man jie toki skanūs, kad gaminu net ir vasarą ar pavasarį.
Skaniausi jie būna pagaminti iš šviežios žuvies (karpio, ešerio, lydekos), bet jiems - puikiai tinka ir šaldyta menkė arba jūros lydeka. Tik atkreipiame dėmesį, kad kotletams reikia 400 gramų jau atšildytos žuvies.
Šiuos kotletus galima patiekti su kiek pasaldintu karštu vynu. Neužmirštame į vyną panardinti cinamono lazdelės ir apelsino žievelių. Nuovargis nuo visų dienos darbų, vos paragavus tokios svaigios vakarienės, tuoj pat ims pradingti...
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 6 žuvų kotletai.
česlovas jankus
Atsakyti