Paprasta, bet nepaprastai skanu: Tilapija su migdolais

2019-11-15 Autorius Sonatinos receptai

Paprasta, bet nepaprastai skanu: Tilapija su migdolais
Tikrai paprastai pagaminamas patiekalas, bet nepaprastai skanus. Riešutus, kaip ir žuvį, galite naudoti kokius tik mėgstate. Itin gražiai atrodo susmulkintos pistacijos, bet aš šį kartą pasirinkau migdolus, kurie skoniu nei kiek nenusileidžia.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • tilapijos filė: 4 gabaliukų (perpjauname išilgai pusiau)
    • miltai: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 1 valgomojo šaukšto
    • susmulkinti migdolai: 1 puodelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus (žuvies kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į vieną dubenėlį suberiame miltus, į kitą suberiame susmulkintus migdolus, trečiame išplakame kiaušinį su pienu.
  2. 2. Plakinį pagardiname druska bei maltais pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet žuvies gabaliukus gerai nusausiname, iš visų pusių apvoliojame miltuose.
  5. 4. Nukratome miltų perteklių.
  6. 5. Tada perkeliame žuvies gabaliukus į kiaušinio plakinį, pamirkome.
  7. 6. Nuvarviname perteklių.
  8. 7. Po to žuvį apvoliojame susmulkintuose migdoluose.
  9. 8. Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies po maždaug 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol migdolai dailiai apskrus.
  10. 9. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau tilapijos paruošimo receptų rasite: Patiekalai iš tilapijos.
Šventinis dviejų žuvų terinas
(1)
Skumbrės ir ryžių salotos
(4)
Troškintas karpis
(2)
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)