Keptuvėje keptas upėtakis česnakiniame sviesto padaže su grietinėle

2023-11-21 Autorius Skanūs kąsneliai

Keptuvėje keptas upėtakis česnakiniame sviesto padaže su grietinėle
Nuostabaus skonio keptuvėje iškeptas upėtakis, patiektas su sviesto ir grietinėlės padažu, taip pat pagardintas česnakais bei čiobreliais. Mūsų šeimai šis paruošimo būdas yra bene pats skaniausias, kai tik namuose atsiranda upėtakio. Labai rekomenduoju pabandyti pasigaminti jau šiandien, nes esu tikra, kad norėsite šitaip žuvį ruošti ne vieną kartą. Fantastiškai skanu, net seilės bėga, dabar galvojant apie šią žuvytę! 

Ingredientai

    • upėtakiai: 2 (vidutinio dydžio)
    • druska
    • pipirai
    • raudonieji pipirai
    Padažui:
    • sviestas: 100 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • riebi grietinėlė: 50 mililitrų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežias čiobrelis: kelių šakelių
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių upėtakius nuplauname bei nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. nuplauti ir nusausinti upėtakiai
  3. 2. Tuomet vidų ir išorę įtriname druska bei pipirais.
  4. Reklama
  5. 3. Kepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol abi pusės apskrus bei žuvies vidus iškeps. Priklausomai nuo dydžio kiekvieną pusę po maždaug 4-7 minutes.
  6. 4. Bebaigiant kepti pabarstome, tarp rankų patrintais, raudonaisiais pipirais.
  7. apkepti upėtakiai
  8. 5. Padažas: Pilame į nedidelį puodą aliejų, įmetame trečdalį sviesto ir stambiai sukapotą česnaką.
  9. 6. Pakepiname kol česnakas įgaus aukso atspalvį, beriame džiovintus čiobrelius, druską bei pipirus.
  10. 7. Tada pilame grietinėlę bei sviestą ir ant labai silpnos ugnies kaitiname, kol sviesta ištirps.
  11. 8. Pabaigoje pagardiname šviežiais čiobreliais.
  12. 9. Galiausiai iškeptą žuvį patiekiame su šiltu padažu bei gabaliuku citrinos. Skanaujame!
Keptuvėje keptas upėtakis česnakiniame sviesto padaže su grietinėle
Recepto autorius Skanūs kąsneliai