Tinginių suši kamuoliukai su lašiša ir kreminiu sūriu

2024-10-22 Autorius 5 produktai

Tinginių suši kamuoliukai su lašiša ir kreminiu sūriu
Šie agurkų, lašišos ir ryžių rutuliukai – puikus užkandis, primenantis suši, tačiau lengviau pagaminamas. Susmulkinti agurkai suteikia gaivos, o lašiša prideda subtilų žuvies skonį. Jūrų dumbliai prideda autentiško japonų virtuvės prieskonio, o kreminis sūris suteikia švelnios tekstūros ir skonio balansą. Šie rutuliukai puikiai tinka kaip greitas užkandis, kurį galima mėgautis tiesiogiai arba pamirkant į sojos padažą, kaip valgant suši.

Puikiai dera kaip užkandis vakarėliams ar lengvas japoniško stiliaus užkandis kasdienai.

Taip pat lašišą drąsiai galima pakeisti į krabų lazdeles.

Autorės komentaras - juk tikrai būna, kad va imi ir apsiskaičiuoji, priverdi ryžių tiek, kad visam kaimui užtektų. Tada sėdi ir galvoji, ar čia kokį troškinį daryti, į burrito susukti ar dar ką kito... Tai ta proga noriu pasiūlyti super paprastą variantą, kur tuos ryžius galima panaudoti!

Ingredientai

    • Ryžiai: 300 g
    • Šalto rūkymo lašiša: 100 g
    • Agurkas: 1 vnt. (nedidelis)
    • Jūrų dumblių lapai: 1 vnt.
    • Kreminis sūris: 120 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Agurką supjaustyti mažais kubeliais, lašišą susmulkinti ir viską sudėti į dubenį kartu su ryžiais. Ryžiai gali būti šviežiai virti ir atvėsinti, tačiau taip pat gerai sunaudoti nuo vakarienės likusius ryžius.
  2. 2. Jūrų dumblių lapą susmulkinti ir sudėti į ryžių masę.
  3. 3. Į dubenį sudėti kreminį sūrį ir gerai viską išmaišyti.
  4. 4. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus.
  5. 5. Patiekti ir skanauti!
Lašiša su traškia plutele, bulvėmis ir salotomis
(1)
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)
Orkaitėje kepta lašiša su keptomis daržovėmis
(1)
Makaronų salotos su lašiša
(6)