Čatnis - nuostabus pagardas, plačiai gaminamas bei vartojamas Indijos virtuvėje. Ten jis patiekiamas kaip
garnyras prie pagrindinių patiekalų, padažas prie duonos arba kaip atskiras užkandis tarp skirtingų valgių vakarienės metu.
Čatnių įvairovė itin didžiulė, ingredientai skiriasi priklausomai nuo regiono, kuriame čatnis buvo gamintas. Čatniai gali būti pagaminti ir iš pomidorų ir agurkų, ir iš kokosų ir laimų. Bet, vienas iš plačiausiai gaminamų čatnių visoje Indijoje - mangų. Todėl rekomenduoju pasigaminti ir tokį ir Jums.
Jeigu mėgstate čatnius, visada geriausia gaminti juos savo virtuvėje. Šitaip jis ne tik bus šviežesnis, bet ir sveikesnis. Į komerciškai pagamintus čatnius yra dedama labai daug cukraus, kad šie galėtų kuo ilgiau išstovėti parduotuvių lentynose.
Mangų čatnis (chutney) itin universalus. Nors jis ir atrodo tarsi uogienė, yra labai pikantiškas - tinka ne tik prie košės. Rekomenduočiau mangų čatnį skanauti su kepta mėsa, graikišku jogurtu arba skrebučiu. Čatnis idealiai tinka ant sūrių lentos arba "sužiba" gaminant mėsainį.
Dalinuosi tikrai paprastu, lengvai pagaminamu receptu. 😊
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug vienas puodelio mangų čatnio.