Bearnaise sauce - Berno padažas

2021-01-01 Autorius WorldRecipes.lt

Bearnaise sauce - Berno padažas
Klasikinis prancūziškas Béarnaise (Berno) padažas, Hollandaise padažo brolis, arba dar kitaip majonezo tolimas pusbrolis - jį tikrai labai lengva pasiruošti savo. Jį labai skanu patiekti su įvairiausiais kepsniais, mėsainiais, ypatingai dera su smidrais bei kepta lašiša.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baltojo vyno actas: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • baltas vynas: 3 valgomųjų šaukštų
    • svogūnų laiškai: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 200 gramų
    • peletrūnas: 1 valgomojo šaukšto
    • petražolės: 1,5 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į keptuvę supilkite actą, vyną ir sudėkite svogūnų laiškus, peletrūną, žiupsnelį pipirų.
  2. 2. Užvirkite ir keletą minučių virkite (maždaug kol nugaruos vienas šaukštas skysčio).
  3. Reklama
  4. 3. Į keptuvę supilkite šaukštą vandens, išmaišykite ir nuimkite nuo kaitros.
  5. 4. Padažą šiek tiek atvėsinkite.
  6. 5. Į puodą pilkite vieną litrą vandens, užvirkite ir į jį įstatykite kitą indą, į kurį supilkite padažą.
  7. 6. Sudėkite kiaušinių trynius, ir labai lėtai maišykite, kol pradės tirštėti (maždaug 3-4 minutes).
  8. 7. Po 3-4 minučių sudėkite sviestą, kurį taip pat maišykite kol visai išsilydo.
  9. 8. Bebaigiant gaminti padažą berkite petražoles, druskos ir pipirų. Skanaukite!
Klasikinis picų padažas Marinara
(21)
Romesco padažas
(1)
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)
Raudonų serbentų pagardas
(3)