Kai tik namie turiu čili pipiriukų, visada pasigamintu tokios naminės adžikos. Kartais čili pipiriukus tiesiog sudžiovinu, kartais tiesiog užsišaldau, o kartais juos dedu į daržovių mišinį.
Tikras skanumėlis, tai nuostabus pagardas padažams, sriubos ir fantastiškas dip'as tortilijų čipsams.
1. Iš pradžių nuluptus svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Sudėkite į puodą storu dugnu ir pakepinkite ant šlakelio aliejaus su tarkuotomis morkomis ir tarkuota petražolės šaknimi.
Reklama
3. Kai jau morkos suminkštėja, sudėkite išvalytas tarkuotas arba smulkiai supjaustytas raudonąsias paprikas ir čili pipiriukus.
4. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nublanširuoti).
5. Kartas nuo karto pamaišydamos troškinkite daržoves kol išgaruos pomidorų sultys ir liks tiršta daržovių košė.
6. Įspauskite pabaigoje česnako skilteles, sudėkite cukrų, druską ir supilkite actą.
7. Užvirinkite, pavirkite maždaug 10 minučių. Paragaukite (pagal savo skonį galite dar įberti prieskonių) ir supilstykite į iškaitintus stiklainius.
8. Gerai užsukite, apverskite dangteliais į apačią ir palikite kol atvės.
9. Padėkite į lentynėlę ir laukite žiemos arba sunaudokite iškart!
10. Patarimas: Kad nereikėtų pjaustyti ir tarkuoti daržovių galite jas tiesiog sumalti malimo mašinėle (šis gal net geresnis variantas dėl čili pipiriukų, nes po to visą dieną palietus pirštus liežuviu vis dar jaučiasi aštrumas, nors rankas ploviau daugybe kartų) arba reikia užsidėti pirštines).
11. Rekomendacija: Daugiau adžikos receptų rasite: Adžikos receptai.
Marija
Atsakyti