Kai tik namie turiu čili pipiriukų, visada pasigamintu tokios naminės adžikos. Kartais čili pipiriukus tiesiog sudžiovinu, kartais tiesiog užsišaldau, o kartais juos dedu į
daržovių mišinį.
Tikras skanumėlis, tai nuostabus
pagardas padažams, sriubos ir fantastiškas
dip'as tortilijų
čipsams.
Tradicinė adžika yra iš Kaukazo regiono kilęs pagardas dažnai gaminamas iš susmulkintų pomidorų, česnakų, prieskonių ir pipirų, suteikiančių jam intensyvų skonį ir aromatą. Adžika gali būti tiek aštri, tiek švelnesnė, priklausomai nuo naudojamų ingredientų ir asmeninių pageidavimų. Ji puikiai tinka prie mėsos patiekalų, žuvies, sriubų ir netgi daržovių. Lietuviai adžiką mėgsta tiekti kaip padažą prie šašlykų, kibinų, net pagardinti troškinius ar sriubas.
Marija
Atsakyti
Leonarda
Atsakyti