Baltas padažas su svogūnais ir miltais

2024-10-10 Autorius Vaida Bučinskienė

Baltas padažas su svogūnais ir miltais
Šis baltas svogūnų ir pieno padažas yra lengvas, kreminis ir gali būti puikus priedas prie daugelio patiekalų, tokių kaip makaronai, mėsa ar daržovės. Svogūnai apkepa svieste, suteikdami padažui švelnų saldumą, o įmaišyti miltai ir pienas sukuria tirštą ir švelnią konsistenciją. Padažo tirštumas gali būti reguliuojamas pagal pieno kiekį, o prieskoniai, kaip druska ir pipirai, suteikia galutinį skonio akcentą.

Autorės komentaras - įpilkite kiek daugiau pieno ir įmaišykite mėgstamo tarkuoto sūrio, gausite sūrio padažą, kuris tobulai tiks makaronams ar patiekti su vištienos kepsniais. Papildykite padažą kitais mėgstamais prieskoniais, labai tiks krapai, tarkuotas muskatas ar džiovinti raudonėliai. Tai labai gardus baltas padažas pagardintas svogūnais.

Ingredientai

    • Sviestas: 2 valg. š.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Pienas: 250 ml
    • Miltai: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Labai smulkiai supjaustyti svogūną.
  2. smulkiai supjaustytas svogūnas
  3. 2. Keptuvėje išlydyti 2 valg. š. sviesto.
  4. smulkintas svogūnas keptuvėje
  5. 3. į keptuvę sudėti smulkintus svogūnus.
  6. Baltas padažas su svogūnais ir miltais
  7. 4. Kepti kelias minutes maišant, kol svogūnai šiek tiek pakeis spalvą.
  8. svogūnai su miltais
  9. 5. Ant apkepintų svogūnų suberti miltus.
  10. miltai suberti į keptuvę
  11. 6. Miltus įmaišyti šluotele. Maišyti tol, kol sviestas pilnai susigers į miltus. Tuomet dar apkepinti trumpai. Maišyti, kad nesudegtų.
  12. įmaišomi miltai
  13. 7. Pamažu pilti pieną. Įpilti šiek tiek ir maišyti kol visas susigers į miltus. Įpilti dar šiek tiek. Ir vėl maišyti. Taip įmaišyti visą pieną. Tikslus pieno kiekis priklausys nuo to, kokio tirštumo padažo norisi.
  14. įmaišomas pienas
  15. 8. Padažą pagardinti druska ir pipirais, ir patiekti.
  16. tirštas padažas
Tkemali padažas iš slyvų prie mėsos
(2)