Nevirtų morkų užtepėlė su kiaušiniais ir grietine

2024-03-11 Autorius WorldRecipes.lt

Nevirtų morkų užtepėlė su kiaušiniais ir grietine
Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti česnakinę morkų užtepėlę su virtomis morkomis, o šiandien noriu parodyti itin skanų variantą, kuriam naudosiu nevirtas morkas. Tokia užtepėlė labai tinka kaip lengvas, skanus bei nebrangus užkandis. Ją galima pasiruošti per pačias įvairiausias šventes arba tiesiog vakarienei, kai norisi pasilepinti, nes ji itin gardi ir lengvai pagaminama. Ta nieko ilgai nelaukite ir išmėginkite sveikos, greitos ir skanios morkų užtepėlės receptą jau šiandien. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bagečių: 1
    • morkų: 1
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • krapų
    • petražolių
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • grietinės: 1-2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bagetę supjaustome riekelėmis.
  2. 2. Tada apkepame bagetę sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
  3. Reklama
  4. 3. Smulkiai sutarkuojame šviežias morkas ir sudedame į dubenį.
  5. 4. Tuomet sudedame susmulkintą česnaką.
  6. 5. Taip pat įberiame susmulkintų krapų ir petražolių.
  7. 6. Kiaušinį kietai išverdame vandenyje (aš nuo vandens užvirimo pradžios verdu lygiai 10 minučių).
  8. 7. Išvirtą kiaušinį nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Sudedame į dubenį.
  9. 8. Tada įberiame druskos, juodųjų pipirų bei grietinės ir viską gerai išmaišome.
  10. 9. Šaukštu tolygiai užtepame užtepėlę ant supjaustytos bagetės. Ir jau galima patiekti ant stalo. Skanaus!
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
(2)
Netradicinė pica su lavašu
(7)