Sūrio ir varškės užtepėlė su baklažanais ir grietinėle

2022-05-19 Autorius WorldRecipes.lt

Sūrio ir varškės užtepėlė su baklažanais ir grietinėle
Ar jau kada esu minėjusi, kad įvairiausių užkandžių man per daug nebūna? Aš su jais galiu eksperimentuoti ir eksperimentuoti. Kai kurie eksperimentai pasiteisina, o kai kurie keliauja į šiukšliadėžę. Šį kartą užsinorėjau paeksperimentuoti su ožkos pieno sūriu ir pasiruošti skanią užtepėlę. Galiu pasakyti, kad eksperimentas labai pasiteisino, nes užtepėlė buvo tiesiog "nušluota" nuo stalo. O tai didžiulis pagyrimas man. Tad dalinuosi savo naujai atrastu ir jau pamiltu receptu. :)

Ingredientai

    • ožkų pieno sūrio: 150 gramų
    • tepamo varškės sūrelio: 150 gramų
    • baklažanų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • plakamosios grietinėlės: 60 mililitrų
    • sezamų aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • petražolių: kelių šviežių šakelių
    • druskos: žiupsnelio
    • juodųjų pipirų: žiupsnelio
    • čiobrelių: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grietinėlę gerai atšaldome ir išplakame iki standžių putų.
  2. 2. Tada baklažaną padaliname į keturias dalis, patroškiname garuose, nugremžiame odelę ir susmulkiname minkštimą.
  3. 3. Tuomet česnako skilteles nulupame, sukapojame, pakepiname šaukšte aliejaus, sumetame susmulkintus baklažanus ir trumpai apkepame.
  4. 4. Kai jau baklažanai baigs kepti, juos pagal savo skonį pasūdome, pagardiname susmulkintais čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais, atvėsiname ir sukrečiame į plakimo indą.
  5. 5. Ten pat krečiame tepamąjį varškės sūrelį, susmulkintą ožkų pieno sūrį, viską išplakame elektriniu plakikliu.
  6. 6. Į paruoštą masę atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę - užtepėlė šitaip gausis puresnė.
  7. 7. Paruoštą užtepėlę atvėsiname ir tepame ant paskrudintos baltos duonos riekelės. Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Raudonųjų lęšių humusas
(1)
Bruschetta su pomidorais ir nduja
(1)