Spragėsių (popkornų) prieskoniai - spragėsiai ruošti puode

2020-12-10 Autorius Ignės puodas

Spragėsių (popkornų) prieskoniai - spragėsiai ruošti puode
Kartais kai išmokstu kažką naujo, visada stengiuosi perduoti Jums. Šį kartą nuo tokio paprasto dalyko, kad paprasčiau būtų galima paruošti spragėsius. Tikriausiai paklausite, kas čia per stebuklas - spraginti kukurūzai? Bet ar tikrai, kaip tinkamai juos reikia spraginti? Ką daryti, kad jie visi išsprogtų, bet tuo pačiu nepridegtų? Aš puikiai žinau ir šitoji išmokta pamoka pakeitė mano gyvenimą. Žinoma, tai juodelis, bet iš tiesų spraginti kukurūzus tapo labai malonu bei lengva. Naudojant šį mano patiektą būdą neišsprogusių nelieka, o ir puodo šveisti nereikia.

Taip pat keletas mano pamėgtų prieskonių derinių, kuriuos galima panaudoti:

- Klasikiniai - Lydytas sviestas ir druska
- Mano pamėgti - Druska, česnako milteliai, malta rūkyta paprika
- Saldūs - Cukrus, cinamonas, šiek tiek druskos
- Imbieriniai sausainiai - Cukrus, cinamonas, maltas imbieras, keli tarkiai muskato
- Čili su laimu - Druska, malta aitrioji paprika, tarkuota laimo žievelė, šlakelis laimo sulčių
- Ranch - Tarkuotas parmezanas, druska, krapai, svogūno milteliai, česnako milteliai, druska, pipirai
- Indija - Ciberžolė, druska, aitrioji paprika, maltas kuminas, malta kalendra
- Italija - Tarkuotas parmezanas, druska, česnako milteliai, džiovintas bazilikas ir raudonėlis
- Tex mex - Malta aitrioji paprika, maltas kuminas, druska, laimo žievelė
- Rozmarinas - Sviestas, druska, pipirai, šviežias smulkintas rozmarinas, česnako milteliai

Tikslūs prieskonių kiekiai priklausys nuo Jūsų skonio. Pradedame nuo mažiau ir jeigu trūksta, pridedame dar.

Ingredientai

    • puodai: 1 didelio (idealiausia storu dugnu; su dangčiu)
    • kukurūzai spraginimui: 1 mažo pakelio
    • augalinis aliejus: šlakelio
    • druska 
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kaip galite matyti, šiam receptui beveik nieko nereikia! Tai ir pradėkime. Imame puodą, įpilame į jį šlakelį augalinio aliejaus ir dedame ant vidutinio smarkumo kaitros.
  2. 2. Įmetame tris (nei daugiau, nei mažiau) kukurūzų sėklas, uždengiame puodą ir kaitiname, kol išgirsime tris pokšt.
  3. Reklama
  4. 3. Išsprogus visoms trims sėkloms nukeliame puodą nuo kaitros (jos neišjungiame), suberiame į jį likusias sėklas viengubu sluoksniu, vėl uždengiame dangtį (galima palikti tarpelį garams išeiti, kad kukurūzai būtų traškesni) ir suskaičiuojame iki 30.
  5. 4. Grąžiname puodą ant kaitros ir vis pakratydami palaukiame, kol susprogs visos sėklos. Kadangi aliejus jau bus įkaitęs, jos pradeda sproginėti beveik vienu metu.
  6. 5. Kai jau pokšėjimai sulėtės (kiekvieną pokšt skirs kelios sekundės), kaitrą išjungiame, dar truputį palaukiame ir suberiame spragėsius į didelį dubenį.
  7. 6. Pagal skonį pagardiname druska, pasirinktais prieskoniais, galima užpilti lydyto sviesto. Lepinamės!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau spragėsių receptų rasite: Spragėsių receptai.
Spragėsių (popkornų) prieskoniai - spragėsiai ruošti puode
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)
Suši - sushi rutuliukai
(1)
Užkandėlės su širdelėmis
(3)