California maki sushi (suši) su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadais

2021-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

California maki sushi (suši) su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadais
Šių California maki sushi receptą radau YouTube (prisegsiu recepto pabaigoje) ir nusprendžiau, kad tiesiog privalau išmėginti tokį receptą. Šis receptas su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadais tiesiog fantastiškai gerai. Pasižymėjau, kad būtinai gaminsiu ir ateityje. Dabar rekomenduoju tai padaryti ir Jums. Nieko nelaukite ir imkitės gamybos jau šiandien! :) 

Aš šį kartą gaminau draugų kompanijai, tai išvis gavosi 64 sušiai. Jeigu Jums tiek daug nereikia, galite padalinti kiekius iš dviejų arba trijų. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Ryžių paruošimui:
    • ryžiai skirti sušiams: 800 gramų
    • vanduo: 1 litro
    • ryžių actas: 6 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    Taip pat prireiks:
    • jūros dumblių lapai: 4
    • masago ikrai: 160 gramų
    • krabų lazdelės: pagal skonį
    • avokadai: 2
    • wasabi milteliai (sumaišome su vandeniu; tinka ir pasta, jau paruošta valgymui)
    • sojos padažas (skirtas sashimi ir sušiams)
    • marinuoti imbierai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Aš pati ryžius sušiams visada išverdu orkaitėje. Šiuo būdu jie nesukimba ir net sakyčiau yra labai saugus (dėl pridegimo) bei paprastas variantas. Praskalaujame ryžius ir juos sudedame į kepimo indą su 1 litru karšto vandens. Uždengiame puodą dangčiu ir dedame į jau įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę. Kepame maždaug pusvalandį.
  2. 2. Ant dujinės viryklės ištirpiname cukrų ir druską su ryžių actu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ant viryklės ištirpiname cukrų bei druską su ryžių actu.
  5. 4. Perkerpame jūros dumblių lakštus perpus ir dedame ryžius. Juos gerai suspaudžiame per visą lakšto plotį. Tuomet jį apverčiame, dedame krabų lazdeles (perpjautas perpus), agurką (be sėklyčių) ir avokadą. Vyniojame sushi per porą kartų ir ant viršaus sudedame masago ikrus
  6. 5. Pjaustome sušius su aštriu peiliu. Kad būtų lengviau pjaustyti - peilį kartas nuo karto nuplauname po vandeniu. Skanaujame!
  7. 6. Patarimas: Jei liko kuri dalis neaiški, pažiūrėkite video procesą pateiktą žemiau (anglų kalba).
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sushi receptų rasite: Sushi receptai.


Nachos su plėšyta kiauliena
(1)