Karštas užkandis su poliarine duonele, šonine ir burrata

2020-05-30 Autorius Kviečiu į virtuvę

Karštas užkandis su poliarine duonele, šonine ir burrata
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti nuostabiu karštu užkandžiu su poliarine duonele, šonine ir burrata sūriu. Tai nuostabus derinys. Esant norui šoninę galite pakeist į Parmos kumpį, čia jau kaip Jums skaniau.

Tiems kas dar negirdėjo, kas yra burrata - tai šviežias itališkas sūris, kuris yra pagamintas iš mocarelos sūrio bei grietinėlės. Pats buratos sūrio paviršius yra sudarytas tik iš mocarelos sūrio, o viduje yra sumaišoma grietinėlė su mocarela. Būtent dėl šios priežasties burata yra neįprastai tiršto pavidalo.

Kartais paviršinis sluoknis būna gaminamas iš mocarelos, sumaišytos su sviestu, pats žodis "burata" itališkai reiškia sviestuotas. 

Įprastai buratos sūris yra gaminamas Apulijos regione, pietų Italijoje. Jis yra gaminamas iš karvės pieno, šliužo fermento ir grietinėlės. Man asmeniškai jis labai skanus. 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia duoneles patepkite pomidorų padažu.
  2. 2. Tuomet ant viršaus sudėkite gražiai susuktas šoninės juosteles.
  3. 3. Tada užkandį dėkite į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10-15 minučių, kol duonelė ir šoninė gražiai apskrus.
  4. 4. Burratą suplėšykite.
  5. 5. Dėkite ant duonelės.
  6. 6. Vyšninius pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išdėliokite ant užkandžio.
  7. 7. Ant viršaus dėkite rukola lapelius.
  8. 8. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir skanaukite!