Traškios cukinijų lazdelės su Panko džiūvėsėliais

2024-08-16 Autorius braske_ir_pipirai

Traškios cukinijų lazdelės su Panko džiūvėsėliais
Šios jaunos cukinijų lazdelės, apvoliotose džiūvėsėliuose ir iškeptos orkaitėje, yra traškus ir sveikas užkandis, idealiai tinkantis vasaros sezonui. Cukinijų lazdelės, išlaikiusios savo švelnų skonį ir sultingumą, tampa nepaprastai skanios, kai yra padengiamos aukso spalvos džiūvėsėlių plutele. Orkaitėje keptos jos tampa lengvai traškios iš išorės, o viduje lieka minkštos ir aromatingos. Šis patiekalas puikiai tinka kaip lengvas užkandis ar garnyras, patiekiamas su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu jogurto ar pomidorų padažu.

Redakcijos komentaras - lazdelėms apvolioti rekomenduojame stambesnius džiūvėsėlius, tokius kaip panko. Naudojant panko džiūvesėlius vietoj paprastų, cukinijų lazdelės tampa žymiai traškesnės. Panko džiūvesėliai yra lengvesni ir stambesni, todėl jie sukuria storesnį ir orų plutelės sluoksnį, kuris geriau išlaiko traškumą kepant. Panko taip pat suteikia patiekalui lengvą ir malonią tekstūrą, kuri puikiai papildo švelnią cukinijų struktūrą.

Ingredientai

    • Cukinija: 1vnt. (jauna)
    • Panko džiūvėsėliai: 0,5 puodelio
    • Kietasis sūris: 0,5 puodelio
    • Česnakų granulės: 1 arb.š.
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg.š.
    • Druska ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Cukiniją, kartu su visa odele, supjaustyti maždaug 1cm storio juostelėmis.
  2. 2. Ant cukinijų užpilti aliejaus ir išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų aliejumi.
  3. Reklama
  4. 3. Dubenėlyje sumaišyti džiūvesėlius su tarkuotu sūriu, berti druskos, pipirų ir česnakų granulių. Išmaišyti.
  5. 4. Kiekvieną cukinijos juostelę apvolioti džiūvesėlių mišinyje ir išdėlioti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi.
  6. 5. Orkaitę, įjungus ir vėjelio funkciją, įkaitinti iki 200C ir lazdeles kepti apie 20 min.
  7. 6. Lazdeles patiekti iškart, su mėgstamu padažu.
Traškios cukinijų lazdelės su Panko džiūvėsėliais
Traškios cukinijų lazdelės su Panko džiūvėsėliais
Tortilijų užkandžiai su dešrelėmis ir paprika
(2)
Pipirinės moliūgo skiltelės
(2)