Nesaldus užkandžių pyragas su ožkos sūriu, pistacijomis ir slyvomis

2024-01-31 Autorius WorldRecipes.lt

Nesaldus užkandžių pyragas su ožkos sūriu, pistacijomis ir slyvomis
Šis užkandžių pyragas su ožkos sūriu, pistacijomis ir slyvomis - tai nesaldus kepinys, itin tinkanti užkandėlė "šventei" arba kokiai iškylai. Neįprasti ingredientai labai gera sudera tarpusavyje ir sukuria nuostabų skonį. Kepiau jau tikrai ne kartą ir susilaukiau daugybės pagyrų. Valgė net tie, kurie labai "kreivai" žiūri į ožkos sūrį. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs jau šiandien! :)

Ingredientai

    • kvietinių miltų: 250 gramų
    • kepimo miltelių: 1 valgomojo šaukšto
    • ožkos pieno sūrio: 150 gramų
    • pistacijų: 80 gramų
    • džiovintų slyvų: 100 gramų
    • kiaušinių: 4
    • augalinio aliejaus: 150 mililitrų
    • pieno: 100 mililitrų
    • jogurto: 50 gramų
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mažesniame dubenėlyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais.
  2. 2. Tada suberkite pistacijas, perpus perpjautas slyvas ir smulkintą sūrį.
  3. 3. Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius ir druską iki baltumo.
  4. 4. Tada įmaišykite aliejų, paskui - pieną, galiausiai - jogurtą. Pagardinkite maltais pipirais.
  5. 5. Atsargiai mentele įmaišykite miltus su pagardais. Šiame etape labai svarbu nepermaišyti tešlos, geriau yra "nedamaišyti", kad pyragas gautųsi kuo puresnis.
  6. 6. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje formoje, 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių - patikrinti reikėtų mediniu pagaliuku. Ir aišku svarbu neperkepti, kad būtų kuo minkštesnis.
  7. 7. Pjaustykite ir skanaukite!
Kepta - gruzdinta burata su paprikų padažu
(2)