Humusas iš avinžirnių

2024-01-12 Autorius WorldRecipes.lt

Humusas iš avinžirnių
Aš tikrai labai mėgstu užkandžiauti humusą. Ir tikrai dažnai jį pasigaminu. Esu išmėginusi daug receptų ir su juo eksperimentavusi. O šiandien pasidalinsiu man labiausiai patinkančiu variantu, kuriame atrodo, kad visi ingredientai tiesiog idealiai susilieja į vieną. Imkite, gaminkite ir lepinkitės! :) 

Ingredientai

    • konservuotų avinžirnių: 1 indelio
    • česnako: 2 skiltelių
    • sezamų pastos Tahini: 3 valgomųjų šaukštų
    • sezamo sėklų: 2 valgomųjų ašukštų
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • maltų saldžiųjų paprikų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili miltelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia konservuotus Avinžirnius nusunkite ir su sezamų pasta, sezamo sėklomis bei visais prieskoniais sutrinkite blenderiu iki kreminės konsistencijos.
  2. 2. Jei gaunasi per kieta, aš dar papildomai įpilu šlakelį vandens arba dar aliejaus.
  3. 3. Patiekite su daržovių šiaudeliais, arba duonos skrebučiais. Skanaukite!
Kepti japoniški baklažanai
(2)
Moliūgų ir ryžių apkepas
(1)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba
(2)