Mumijų picutės

2024-10-15 Autorius WorldRecipes.lt

Mumijų picutės
Šios mini mumijų picos yra ne tik smagus ir kūrybingas užkandis Helovynui, bet ir lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis vaikams ar šeimos vakarėliams. Tešlos apskritimai virsta mažu picos pagrindu, ant kurio galite išdėlioti mėgstamus ingredientus – pavyzdžiui, kumpį ir pomidorus. Tačiau galite eksperimentuoti ir su kitais priedais, tokiais kaip dešrelės, paprika ar špinatai. Sūrio juostelės sukuria „mumijos tvarsčių“ efektą, o alyvuogės atstoja akis, suteikiant užkandžiui siaubo atmosferos. Mumijos kepamos, kol tampa traškios ir sūris gražiai išsilydo. 

Redaktorės Vaidos komentaras - papildomai galima viską pabarstyti picos prieskoniais ar džiovintais raudonėliais. Taip pat galima patiekti su pomidorų padažu, kad sustiprintį skonį ir bendras patiekimo vaizdas būtų dar šiurpesnis, labai tinkamas Helovynui.

Ingredientai

    • Šaldyta tešla picai: 1 vnt.
    • Mėgstamas kumpis: 100 g
    • Fermentinis sūris: 80 g
    • Alyvuogės: kelios
    • Pomidorai: 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlą atšildyti (ar naudoti šviežiai namie pagamintą) ir išpjaustyti apskritimus. Nedaryti jų labai mažų, tuomet iškepus geriau išsilaikys mumijos vaizdas.
  2. 2. Kumpį ir pomidorą supjaustyti nedideliais gabalėliais, o sūrį - juostelėmis,
  3. 3. Kumpį išdėlioti ant picos pagrindo, ant viršaus apiberti pomidorais.
  4. 4. Sūrio juosteles išdėlioti įvairiomis kryptimis, kad primintų mumijos tvarščius.
  5. 5. Alyvuoges supjaustyti plonais žiedais ir iš jų išdėlioti mumijoms akis.
  6. 6. Kepti 230 C temperatūroje 10-12min, kol pagrindas iškeps. Kepant stebėti, nes tikslus laikas priklausys nuo picų dydžio ir tešlos storio.