Šis receptas yra ganėtinai universalus. Pagrindas visada lieka pirminis, bet įdarą galite keisti pagal savo arba valgančiujų skonį. Galite eksperimentuoti su faršu, daržovėmis, sūriu ar grybais. Labai įdomų skonį įdarui taip pat suteiks juodos arba žalios alyvuogės.
Be to, mini picos padą iš vidaus galite patepti pomidorų arba kitu padažu.
1. Pirmiausia riestainėlius (traškučius) reikia padalinti į dvi dalis: pirmoji dalis eis farširavimui, iš antros reikės padaryti padą. Ant vieno pilno traškučio (riestainio) dėsime pusę traškučio. Kitaip tariant, traškučius reikia išdėlioti į du indus proporcija 1:2.
2. Tuos riestainius, iš kurių bus daromas padas, iškart užpilame pienu, kad jie kaip reikiant permirktų.
Reklama
3. Tada dešrą, sūrį, papriką ir pomidorą supjaustome smulkiais kubeliais.
4. Žalumynus smulkiai sukapojame.
5. Tuomet sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje ir įdėti porą šaukštelių majonezo.
6. Užmerktus riestainius nupilame per sietą ir sutriname šakute į vienalytę masę, panašią į košelę.
7. Tada likusius riestainius užpilame pienu taip, kad jis dengtų traškučius iki pusės. Naudojame tą patį pieną. Po maždaug 3-4 minučių apversčiame riestainius, kad jie sudrėktų tolygiai.
8. Drėgnus traškučius išdėliojame ant skardos, kuri ištiesta kepimo popieriumi.
9. Iš mirkytos košelės suformuojame padą ant riestainio.
10. Ant jo paskirstome įdarą.
11. Dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kol išsilydys sūris. Skanaujame!
12. Rekomendacija: Daugiau mini picų receptų rasite: Mini picos.