Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 didelės picos.
Ingredientai
kvietiniai miltai: 500 ml
kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
druska: ½ šaukštelio
sviestas arba margarinas: 50 g
vanduo arba pienas: 200 ml
Recepto paruošimas
1. Šią tešlą patogu paruošti šiokiadienį arba kai užsuka netikėti svečiai. Ant viršaus uždėkite mėgstamų produktų. Jei neturite laiko pagaminti „Marinaros“ padažo – svarbaus picų komponento, naudokite pirktinį.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą arba margariną. Supilkite vandenį arba pieną ir greitai suminkykite rankomis.
3. Tešlą galite sumaišyti ir virtuviniu kombainu, tačiau minkant rankomis ji būna puresnė. Jeigu tešla per sausa, įpilkite vandens, jei per skysta, įberkite dar miltų. Padalykite tešlą per pusę ir suformuokite du apvalius maždaug 30 cm skersmens picų papločius. Iškočiokite, įdėkite į miltais pabarstytą ar kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apdėliokite mėgstamais produktais ir kepkite apie 10 – 15 minučių.
Miglė
Gaminau iš pusės normos. Greitas ir paprastas tešlos receptas. Kas patiko, jog tešla nelimpa prie rankų. Aš dar susukus rutuliuką aptepiau aliejumi ir suvyniojus į maistinę plėvelę palaikiau šaldytuve. Kočiojasi irgi gerai, niekur nelimpa, neplyšta. Žodžiu tikrai tobulas picos pado receptas! :)
Kepiau 200° temp. ~15min. Padas iškepęs ir skanus!
Atsakyti
Miglė
Atsakyti
Donatas
Atsakyti
Ema
Atsakyti