Naminė picos tešla ir padažas

2024-09-30 Autorius braske_ir_pipirai

Naminė picos tešla ir padažas
Naminė picos tešla ir padažas – tai neatsiejama klasikinės picos dalis, kuri leidžia sukurti autentišką skonį, kaip geriausiuose picerijose. Šviežia, rankomis ruošta tešla suteikia picai lengvą ir traškią tekstūrą, o tinkamai paruoštas picos padažas suteikia gilų, turtingą skonį. Tešlai dažnai naudojami paprasti ingredientai, tokie kaip miltai, vanduo, mielės, druska ir alyvuogių aliejus.

Naminiam padažui dažniausiai naudojami švieži pomidorai ar konservuoti pomidorai, česnakai, galima papildyti bazilikais ir kiti prieskoniai, kurie suteiks išraiškingo skonio ir aromato, puikiai derančio su mėgstamais priedais.

Redaktorės Vaidos komentaras - iš nurodytų kiekių iškepsite dvi dideles picas arba keturias mažesnes. 
Labai klasikinis tešlos pagrindas, ant kurio dėkite savo mėgstamiausius priedus - kumpį, pomidorus, paprikas, cukinijas, mėsos faršą, įvairų sūrį, prieskonius. 

Ingredientai

    Picos padui:
    • Šiltas vanduo: 300 ml
    • Cukrus: 1 valg. š.
    • Sausos mielės: 7 g
    • Druska: 1 arb. š.
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
    • Miltai: ~400 gr
    Padažui:
    • Smulkinti, lupti pomidorai:  1 skardinė
    • Česnakai:  2 skiltelės
    • Cukrus: 1 valg. š.
    • Druska: 0,5 arb. š.
    • Provanso žolelės: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Picos padui į šiltą vandenį suberti cukrų ir mieles, palikti apie 15 min, kol mielės atliks savo darbą: pakils, suputos.
  2. 2. Į dubenį supilti suputojusias mieles, suberti druską, miltus ir supilti aliejų. Viską minkyti kol kol nelips prie rankų. Miltų, jeigu reikia, papildomai idėti, tik po truputį, kad nebūtų per kieta tešla.
  3. 3. Dubenį, kuriame kils tešla, ištepti alyvuogių aliejumi. Aliejumi ištepti ir tešlos kamuolį. Dubenį uždengti ir padėti šiltai, kad tešla pakiltų, 1-1,5 val.
  4. 4. Pagaminti padažą: įkaitintoje keptuvėje pakepinti traiškytą česnaką.
  5. 5. Į keptuvę supilti konservuotus pomidorus, berti druskos ir cukraus, prieskonines žoleles. Viską troškinti 10-15 min.
  6. 6. Atvėsusį padažą tepti ant iškočioto picos pado, dėti plėšytą ar tarkuotą mocarelą ir savo mėgstamus priedus.
  7. 7. Picas kepti iki 250 C įkaitintoje orkaitėje, 10-15 min.
Naminė picos tešla ir padažas
Storapadė pica su špinatais, mocarelos sūriu ir kumpiu
(8)