Greita tortilijos pica su kumpiu

2024-09-13 Autorius Sveikas meniu

Greita tortilijos pica su kumpiu
Greita tortilijos pica – tai puikus sprendimas, kai norisi skanaus ir greitai paruošiamo užkandžio. Vietoje įprastos picos tešlos naudojama plona tortilija, kuri tampa traški kepant, o ant jos galite dėti savo mėgstamus ingredientus. Klasikiniai pasirinkimai – pomidorų padažas, sūris, dešra ar kumpis, daržovės, tokios kaip paprika, pomidorai ar alyvuogės.

Tortilijos pica kepama vos keletą minučių, kol kraštai tampa traškūs, o sūris išsilydo, todėl tai idealus užkandis ar lengvas pietų variantas, kai laiko nedaug, bet norisi kažko gardaus.

Redaktorės Vaidos komentaras - ši pica, taip pat kaip ir tradicinė, tinkama ruošti su bet kokias mėgstamiausiais priedais. Aš mėgstu gardinti barbekiu vištiena ir daug mocarelos. Jūs taip pat galite  naudoti įvairų kumpį ir mėsą, spalvotas daržoves - paprikas, rukolą, alyvuoges, marinuotus agurkus ir pan. 

Ingredientai

    • Tortilijų: 2 vnt. 
    • Pomidorų padažo: 2 valg. š.
    • Sūrio: sauja (tarkuotas)
    • Kumpio: 4-6 juostelės
    • Mėlynojo svogūno: 0,5 vnt. (nedidelio)
    • Poro: keli griežinėliai 
    • Šviežios mocarelos: 1 burbuliukas
    • Pomidorų: 2 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tortilijas ištepti pomodorų padažu.
  2. 2. Ant viršaus berti mėgstamo tarkuoto sūrio, išdėliot kumpį ir smulkintą svogūną su poru.
  3. Reklama
  4. 3. Viską apibarstyti smulkinta mocarela.
  5. 4. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros ir paruoštas picas kepti apie 8-10 min.
  6. 5. Iškepusias picas pagardinti džiovintu raudonėliu ir išdėlioti pjaustytus pomidorus.
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(4)
Pica su baklažanais ir kalakutiena
(1)