Keptuvėje keptos jūrų šukutės su daržovių garnyru

2024-03-08 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje keptos jūrų šukutės su daržovių garnyru
Šiek tiek egzotikos... Neseniai pamačiau akciją netoliese esančioje parduotuvėje būtent jūros šukutėms ir nusprendžiau užsipirkti. Tikrai turiu prisipažinti, kad nedažnai tokias perku, jūros šukutės man ganėtinai brangios, bet tuo pačiu ir itin skanios. Tad, negalėjau praleisti progos jų užsipirkti. Man kaip didžiulei kalmarų gerbėjai labai patinka, nes skonis itin primena kalmarus. Ruošiu itin paprastai - apkepu ant sviesto, šiek tiek šafrano, garnyrui - morkų ir cukinijų salotos. Dar šiek tiek virtų ryžių ir skani vakarienė garantuota. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jūros šukučių: 150 gramų
    • morkų: 1
    • cukinijų: 0,5
    • šafrano: žiupsnelio
    • krapų
    • česnako: 1 skiltelės
    • sviesto ir aliejaus (kepimui)
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jūrų šukutes nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska, šviežiai maltais pipirais ir šafranu.
  2. 2. Tada morkas ir cukinijas supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir gabaliuką sviesto.
  5. 4. Pirmoje eilėje suberkite ir pakepkite daržoves, pagardinkite druska, krapais, įspauskite česnako skiltelę.
  6. 5. Kai jau daržovės suminkštėja, išimkite kiaurasamčiu ir atidėkite į lėkštę.
  7. 6. Tuomet kepkite šukutes - jos iškepa taip pat greitai kaip ir žuvis, po keletą minučių iš abiejų pusių.
  8. 7. Tiekite su virtais ryžiais ir keptomis daržovėmis. Skanaukite!
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)