Risotto su jūros gėrybėmis

2021-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Risotto su jūros gėrybėmis
Savo šaldymo kameroje dažnai turiu šaldytų jūros gėrybių. Ir vis galvojau ką čia naujo ir skanaus pasigaminus. Internete susiradau keletą receptų ir galiausiai apsisprendžiau, kad bus risotto. Taigi ėmiau darbo ir pasigaminau. Skonis išėjo tiesiog fantastiškas, dabar net neabejodama visiems rekomenduoju gaminti tik šitaip. net vyras, kuris nėra didžiulis jūros gėrybių mėgėjas valgė ir gyrė. Sakė, kad šitaip galima "jūros bjaurybes" ir prisijaukinti. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • apvalūs ryžiai: 1,5 stiklinės
    • sultinys: 4 stiklinių (tinka ir iš kubelio)
    • sausas baltas vynas: 0,5 stiklinės
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • mėlynieji svogūnai: 1
    • sviestas: gabaliuko
    • česnakas: 4 skiltelių
    • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
    • šaldytų jūros gėrybių mišinys: 400 gramų
    • susmulkintos petražolės: 1 saujelės
    • tarkuotas parmezano sūris: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiais kubeliais supjaustykite mėlynąjį svogūną.
  2. 2. Kelis kartus itin kruopščiai perplaukite apvaliuosius ryžius, kol nuo jų tekės skaidrus vanduo.
  3. Reklama
  4. 3. Tada didelėje keptuvėje arba troškintuve įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite svogūną. Kelias minutes pakepinkite ir tada sudėkite ryžius.
  5. 4. Kai jau ryžiai šiek tiek "apšyla šonus" ir darosi skaidrūs, supilkite vyną. Šiek tiek pamaišykite ir kepinkite, kol nugaruos.
  6. 5. Sultinį užvirinkite ir nuolatos palaikykite silpną kaitrą, kad neatvėstų.
  7. 6. Vynui nugaravus pradėkite po samtį arba du pilstyti į keptuvę sultinį. Įpilkite, pamaišykite, palaukite, kol susigers, o tuomet pilkite dar samtį. Šitaip palaipsniui supilsite visą sultinį, o ryžiai išvirs.
  8. 7. Kai ryžiai jau beveik visai minkšti, kitoje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir ant jo pakepinkite susmulkintą česnaką. Tuomet suberkite jūros gėrybes, kelias minutes patroškinkite, pagardinkite tarkuota citrinos žievele.
  9. 8. Kai ryžiai jau pakankamai minkšti ir norimos tekstūros, suverskite į juos jūros gėrybes, įdėkite vieną saują tarkuoto parmezano sūrio ir kapotų petražolių, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  10. 9. Jeigu norisi kremiškesnės konsistencijos, galite įmaišyti ir gabaliuką sviesto. O tuomet išjunkite kaitrą, patiekite ir skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau risotto receptų rasite: Risotto receptai.
Risotto su jūros gėrybėmis
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)
Įdaryti kalmarai su daržovėmis graikiškai
(1)
Koldūnai su krevetėmis
(1)