Kalmarai, troškinti grietinėlėje

2024-01-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kalmarai, troškinti grietinėlėje
Aš gaminau šį užkandį iš kalmarų žiedų ir patiekiau juos avokadų laiveliuose. Bet taip pat galima patiekti ir vienus pačius su daržovėmis ir/ar virtais ryžiais.

Aš pati kitą kartą juos tikrai ir vėl patiekčiau avokadų laiveliuose, tik kalmarus pasmulkinčiau, kad būtų lengviau patiekti. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kalmarų žiedų: 100 gramų
    • svogūnų: 1
    • grietinėlės: 50 mililitrų
    • krapų
    • citrinos sulčių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • avokadų: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalmarų žiedus apvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu krapų ir citrinos sulčių - maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada keptuvėje ant aliejaus pakepinkite susmulkintus svogūnus.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau svogūnai gražiai pagelsta, įpilkite šlakelį grietinėlės. Pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į padažą virtus kalmarus.
  5. 4. Patroškinkite kelias minutes.
  6. 5. Patiekite avokadų puselėse su daržovėmis ir/ar virtais ryžiais. Skanaukite!
Temaki suši (sushi) su surimi krevetėmis
(1)
Nelukštentos česnakinės krevetės
(1)
Midijos prancūziškai - su baltu vynu
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Traškūs kalmarų žiedai su padažu
(10)