Krevečių - avokadų salotos su konservuotais kukurūzais ir citrininiu užpilu

2021-02-18 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Krevečių - avokadų salotos su konservuotais kukurūzais ir citrininiu užpilu
Labai mėgstu krevetes, vien dėl tos priežasties, kad jos yra greitai pagaminamos. Kartais net būna, jog žinau, kad užsuks draugės, o krevetes mėgsta daugelis (dažniausiai valgo net tie, kurie įprastai gėrybių nelabai mėgsta), tai būna puikus pasirinkimas. Šį kartą labai greitai paruošiamos salotos, kurios tikrai pradžiugina. 

Ingredientai

    Krevetėms:
    • sviestas: 2 šaukštų
    • krevetės be kiauto: 300 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: žiupsnelio
    Užpilui:
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • citrinos: 1
    • kalendra: 0,5 pundelio
    • druska: trijų ketvirtadalių šaukštelio
    • malti pipirai: aštuntadalio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite krevetes su išspaustu česnaku bei druska.
  2. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. tirpinamas sviestas keptuvėje
    Reklama
  4. 3. Sudėkite krevetes ir maišydami pakepinkite mažiausiai 2 minutes.
  5. 4. Salotoms skirtas daržoves susmulkinkite bei sluoksniuokite lėkštėje.
  6. 5. Tada sudėkite pakepintas krevetes.
  7. 6. Užpilas: Kalendrą susmulkinkite bei sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  8. 7. Tik prieš pat patiekdami salotas, užpilkite jas pasiruoštu užpilu. Skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Midijos kokosų pieno padaže (azijietiškai)
(2)
Paella receptas su jūros gėrybėmis (krevetėmis, midijomis...)
(1)
Keptos krevetės su baltu vynu, česnaku ir grietinėle, patiektos su mango salsa
(1)