Ryžiai su avokadų salsa ir česnakinėmis krevetėmis

2024-03-14 Autorius WorldRecipes.lt

Ryžiai su avokadų salsa ir česnakinėmis krevetėmis
Kaip ruošti česnakines krevetes svieste jau esu rodžiusi ir mūsų šeimai jos labai patinka. O šiandien noriu parodyti bene identiškas krevetes, tik su nuostabiu garnyru - avokadų salsa. Šitaip su ryžiais patiektas patiekalas gaunasi dar sotesnis ir man asmeniškai gal net skanesnis. Gaminau šitaip jau keletą kartų ir visa šeima liko tiesiog sužavėta. Tad drąsiai imkite receptą ir pasigaminkite jau šiandien. Esu tikra, kad šis patiekalas nepatiks tik tiems, kas apskritai krevečių nevalgo. O jei jas valgote, tai tikrai šį patiekalą pamėgsite.

Ingredientai

    • avokadų: 1
    • pomidorų: 1
    • smulkintų raudonųjų svogūnų: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto (salsai)
    • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto (krevetėms)
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • krevečių: 16
    • česnako: 1 skiltelės
    • sviesto: gabaliuko
    • aliejaus
    • ryžių: pagal skonį (garnyrui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avokadą ir pomidorą supjaustykite kubeliais, įmaišykite susmulkintų svogūnų, druskos, pipirų, po šaukštą citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus.
  2. 2. Tada krevetes apvirkite pasūdytame vandenyje su krapais ir citrinos sultimis.
  3. 3. Po to nukoškite ir apkepkite ant sviesto su česnaku.
  4. 4. Tuomet į lėkštes dėkite virtų ryžių, į vidurį - avokadų salsos ir viską papuoškite keptomis krevetėmis. Skanaukite!
Midijos žaliojo kario padaže su kokosų pienu
(7)
Kokosu ir cinamonu orkaitėje užkeptos krevetės
(1)
Omaras su ikrais
(1)
Ryžiai su kalmarais
(2)
Aštuonkojis galicijietiškai arba pulpo a la gallega
(2)