Aš žmogus paprastas. Pamatau parduotuvėje aštuonkojį - imu perku. Gal daugelis jį patiekia labiau kaip užkandį, tačiau aš šį kartą jį patiekiau kaip pagrindinį patiekalą. Seniai buvau valgiusi šitaip skaniai. :)
1. Aštuonkojo virimas: Į puodą su vandeniu dėkite lauro lapus, smulkintą salierą, česnako skilteles, citriną, pipirus, druską ir įpilkite degtinės.
2. Užvirus vandeniui aštuonkojį laikydami už galvos 3 kartus panardinkite į puodą ir ištraukite, kad čiuptuvai gražiai susiraitytų, ir, šitaip aštuonkojis nebus guminis.
Reklama
3. Virkite maždaug 35 minutes, išjunkite ugnį ir palikite maždaug dvi valandas pastovėti tame karštame sultinyje.
4. Padažas: Kaip įmanoma smulkiau supjaustykite šalotinį svogūną, fermentuotą citriną, petražoles, viską sumaišykite su citrinos sultimis ir alyvų aliejumi (padažas turi pasimarinuoti).
5. Bulvės: Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupena, atvėsusias perpjaukite perpus.
6. Tada pakepkite keptuvėje ant alyvų aliejaus ir sviesto, suberkite česnakus, prieskonius, kubeliais smulkintą chorizo dešrą, viską permaišykite, pabaigoje berkite smulkintų petražolių.
7. Po to aštuonkojį supjaustykite nuo centro po vieną arba po du čiuptuvus, apkepkite keptuvėje arba grilyje.
8. Į lėkštes dėkite bulves, ant viršaus aštuonkojo čiuptuvus, šlakstykite padažu, šalia guldykite pagrilintą citrinos griežinėlį. Lepinkitės tobulu patiekalu!