Krevetės su pievagrybiais balto vyno ir grietinėlės padaže

2023-08-06 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Krevetės su pievagrybiais balto vyno ir grietinėlės padaže
Jūros gėrybės pastaruoju metu nėra itin dažnos mūsų namuose, bet jei jau ruošiu jas, tai privalu daryti pagal kokį gerą receptą, kad visi valgytume su labai dideliu malonumu. Tad šį kartą krevetes ruošiau vyno, sviesto ir grietinėlės padaže, bet jei jums nesinori grietinėlės, gaminkite be jo. Tik tokiu atveju vyno pilkite perpus daugiau. Beje, jeigu neturite citrinos, tai labai rekomenduoju ją pakeisti į laimo vaisių. Taip pat puikiai tinka! 

Ingredientai

    • šviežios krevetės: 800 gramų
    • pievagrybiai: 150 gramų (naudoju ruduosius)
    • česnakas: 6 skiltelių
    • sausas baltas vynas: 200 mililitrųkrevetės sviesto ir vyno padaže
    • grietinėlė: 200 mililitrų (galima ir nedėti, bet labai tinka)
    • sviestas: 100 gramų
    • šviežia kalendra: pundelio
    • citrinos: 1 (galima keisti laimu)
    • druska: pagal skonį
    • čili: žiupsnio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia krevetes išvalykite, palikdami tik uodegėlę.
  2. 2. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, o česnaką pasmulkinkite.
  3. 3. Tada keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  4. 4. Suberkite krevetes. Pagardinkite druska, čili, paprikos milteliais ir česnaku.
  5. 5. Pakepinkite kelias minutes, o kai pradės keistis krevečių spalva, taps lengvai rožinės, sudėkite pievagrybius ir pakepinkite dar kelias minutes.
  6. 6. Tuomet supilkite vyną ir leiskite jam nugaruoti.
  7. 7. Supilkite grietinėlę ir pašildykite vos vieną kitą minutę.
  8. 8. Įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite kalendros lapeliais. Patiekite ir skanaukite!
  9. 9. Patarimas: Labai skanu šias krevetes patiekti su česnakiniu batonėliu, bet itin skaniai valgosi ir vienos!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Krevetės su pievagrybiais balto vyno ir grietinėlės padaže

Kristina

Gaminu viską lygiai taip pat, tik nededu pievagrybių. Man jų čia visiškai nereikia. Bet tikriausiai kiekvienam pagal skonį. :)
Atsakyti
Krevetės su pievagrybiais balto vyno ir grietinėlės padaže
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)
Tagliatelle makaronai su midijomis
(6)
Spageti makaronai su midijomis
(8)
Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay
(3)
Tailandietiškai ruoštos krevetės pagal Beatą
(3)