Keptuvėje keptos aštrios krevetės ant iešmelių

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje keptos aštrios krevetės ant iešmelių
Aš pati labai mėgstu pirkti nevirtas krevetes. Nusipirkusi jas visada išdarinėju ir užsišaldau porcijomis. O po to lieka tik atsišildyti ir gaminti norimą patiekalą.

Kiautų galite ir neišmesti, nes iš jo galite išvirti labai skanų sultinį.

Šį kartą nusprendžiau pagaminti nuostabius krevečių iešmelius keptuvėje. Paprasta, bet "baisiai" skanu. Nusprendžiau patiekti su virtais makaronais, kad būtų dar sočiau, bet galima valgyti ir vienas arba su mėgstamomis salotomis.

Ingredientai

    • nevirtos krevetės: 20
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus
    • citrinos sultys
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje ant krevečių sudedame smulkiai supjaustytą česnaką, papriką, pagardiname su druska bei užpilame truputį aliejaus, viską gerai išmaišome (krevetės marinavosi, kol išvirė bei trupitį pravėso makaronai).
  2. 2. Tuomet krevetes sumauname ant iešmelių bei kepame iš abiejų pusių po keletą minučių. Pabaigoje užspaudžiame citrinos sulčių.
  3. Reklama
  4. 3. Patiekiame su salotomis iš makaronų, avokado, ridikėlių bei traškiųjų salotų. Arba kaip norisi. Skanaujame!
  5. aštrūs krevečių iešmeliai keptuvėje
  6. 4. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Tailandietiškai ruoštos krevetės pagal Beatą
(3)
Kalmarų kotletai
(5)