Jūros šukučių seviche - seviče

2023-09-14 Autorius WorldRecipes.lt

Jūros šukučių seviche - seviče
Carpacio (karpačio), tartar, seviche... nu kaip galima šių patiekalų nemėgti, bet aš pažįstu nemažai žmonių, kurie nevalgo žalios mėsos arba žuvies, nes tiesiog bijo. O aš be jų gyventi negaliu.

Seviche (seviče) tai yra Lotynų Amerikos, o dar tiksliau - Peru patiekalas, dabar jau populiarus visame pasaulyje, gaminama iš žalios žuvies, citrinos sulčių ir čili, gardinama svogūnais, kalendra arba kitokiais prieskoniais. Jau esu pasakojusi kaip paruošti lašišos seviče ir tuno seviče, o šį kartą variantas iš šukučių, kuris ne ką prastesnis, o gal net geresnis. Pagaminus reikia valgyti iškart, tarsi užkandį. Bėgam gaminti! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šukutės: 6
    • citrinos: 1,5 (arba laimo vaisias)
    • šalotiniai svogūnai
    • svogūnų laiškai
    • petražolės: kuokšto
    • kalendra: kuokšto
    • ridikėliai: 2 (nėra būtina)
    • paskrudinti ir sugrūsti ryžiai*: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Reikia gaminti greitai, ir, kaip jau prieš tai minėjau, iškart patiekti.
  2. 2. Šukutes supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną pusžiedžiais ir pamarinuokite maždaug 5 minutes laimo vaisiaus arba citrinos sultyse.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ridikėlius supjaustykite plonai, o žoleles pasmulkinkite.
  5. 4. Patiekite lėkštėje, dėkite pamarinuotas šukutes, žoleles ir supilkite marinatą. Skanaukite!
  6. 5. Paskrudinti ir sugrūsti ryžiai*: Ryžiai turi būti pakepinami sausoje keptuvėje vidutinėje kaitroje maždaug 12-14 minučių, kol apskrus ir paruduos, tuomet supilami į grūstuvę ir sugrūdami iki cukraus smulkumo.
Krevetės graikiškai: pomidoruose su feta sūriu
(2)