Karibų jūros omaro uodega kepta su česnakais

2020-03-07 Autorius WorldRecipes.lt

Karibų jūros omaro uodega kepta su česnakais
Kai prieš kelias savaites užėjau į "Šiaurės jūrą", parduotuvės savininkas su pasididžiavimu veide parodė šaldytas omarų uodegas.  Kaina ne pigi, bet ne tokia ir didelė. tačiau tą kartą mane sulaikė nuo šio delikateso įsigyjimo. Mano įsitikinimu, be progos, tai tiesiog per brangus malonumas valgyti omarus, o ką jau kalbėti apie jų uodegas.

Esu lengvai pamišusi dėl maisto, o ypač gourmet dalykėlių. Mėgstu ragauti, derinti ir eksperimentuoti. Tad kelias savaites kankinausi, nes labai norėjosi paragauti šių kubietiškų omarų uodegų, bet niekaip neradau pateisinamos progos jiems nusipirkti. Švaistytis pinigais nesinorėjo, nes nusipirkus šviežios žuvies atrodo "griekas" pirkti šaldytą, nors ir labai apetitingai atrodančią omaro uodegą. 

Bet kai šį savaitgalį parodžiau omaro uodegas savo vyrui jis greitai man pasiūlė pasidaryti naujametinio meniu bandomąją degustaciją. Matyt ir pats jomis labai susigundė. 

Ingredientai

    • kubietiško omaro uodega: 1 (apie 500 gramų)
    • česnako: 3 skiltelės
    • Ghee sviesto: 2 valgomieji šaukštai
    • druskos
    • šviežių petražolių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Omaro uodegą lėtai atšildome šaldytuve, nuplauname šaltu vandeniu.
  2. 2. Užviriname vandenį su žiupsneliu druskos. Įdedame atšilusią omaro uodegą ir verdame max 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Išimame iš puodo, perpjauname tvirtu peiliu (omaro mėsa atrodys vos vos neišvirusi, dėl to visai nesijaudinkite).
  5. 4. Keptuvėje ištirpiname ghee sviestą, apkepame smulkintą česnaką. Šiam šiek tiek apkepus, išimame į lėkštę.
  6. 5. Sudedame uodegos gabalus, šiek tiek prispaudžiame, kad tolygiau keptų. Kepame 4 minutes, max 5. Likus minutei iki kepimo pabaigos suberiame smulkintas petražoles. Visai prieš pat pabaigą sugrąžiname į keptuvę česnaką.
  7. 6. Omarą sudedame į lėkštę, apliejame sviesto, česnako ir petražolių mišiniu. Skanaus!!
  8. 7. Pastaba: Jei norisi rūgštelės, galite pašlakstyti laimo sultimis sviesto su prieskoniai mišinį. Taip pat kitą kartą apvirto omaro uodegą išimčiau iš kiauto, o po to kepčiau. Manau, kad kepimui užtektų poros minučių ir nereikėtų lėkštėje darbuotis. Be to pasirodė, kad išėmus iš kiauto ir susmulkinus būtų puikus užpildas makaronams, salotoms ar ryžiams.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau jūros gėrybių patiekalų receptų rasite: Jūros gėrybių patiekalai.
Pad thai su krevetėmis
(4)
Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)
Austrės užkeptos česnakiniu sviestu
(8)
Aštrios krevetės su salotomis
(1)