Krevetės su česnakiniu imbiero padažu

2020-02-20 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Krevetės su česnakiniu imbiero padažu
Dažnai mėgstu pasigaminti krevetes, būtent pagal šį receptą su česnakiniu imbiero padažu, nes ne tik, kad skanu, bet ir tikrai lengvai pagaminama. Idealus patiekalas nuotaikai pakelti.

Ingredientai

    • išlukštentos krevetės: 450 gramų
    • medus: 3 šaukštų (naudoju "Brolių" medus produkciją)
    • sojų padažas: 2-3 šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • tarkuotas imbieras: 0,5 šaukštelio
    • sezamo sėklos: pagal poreikį (patiekiant)
    • smulkintos petražolės
    • virti ryžiai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnakus nulupkite ir susmulkinkite (aš sutarkuoju).
  2. nuluptos česnako skiltelės
  3. 2. Tuomet dubenėlyje sumaišykite medų, sojų padažą, imbierą ir česnakus.
  4. Reklama
  5. 3. Sudėkite krevetes ir pamarinuokite kelias minutes.
  6. 4. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  7. 5. Apkepinkite krevetes (prieš tai per sietelį nukoškite marinatą). Kepinkite maždaug 5 minutes.
  8. 6. Išimkite krevetes iš keptuvės ir padėkite šiltai.
  9. 7. Po to, į keptuvę, kurioje kepinote krevetes, supilkite marinatą ir maišant kaitinkite, kol padažas pradeda tirštėti.
  10. 8. Sudėkite atgal krevetes ir maišant pakepinkite maždaug 2 minutes, kol krevetės apsivels padažu.
  11. 9. Patiekite su virtais ryžiais, ant viršaus užberkite sezamo sėklų ir susmulkintų petražolių. Lepinkitės!
  12. patiektos krevetes su česnakiniu padažu su virtais ryžiais
  13. 10. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.

Ieva

Labai patiko šis padažas. Pasiteisinęs receptas. :)
Atsakyti
Krevetės su česnakiniu imbiero padažu
Norvegiškas omaras
(3)