Midijos su česnaku, obuolių sidru ir maskarponės sūriu pagal Oliverį

2023-03-02 Autorius Jurgitos skanumai

Midijos su česnaku, obuolių sidru ir maskarponės sūriu pagal Oliverį
Tokios midijos su česnaku, obuolių sidru ir maskarponės sūriu tai visai nesudėtingai, greitai paruošiama vakarienė (arba pietūs). Šį receptą pamačiau per Jamie Oliverio laidą ir nusprendžiau išmėginti. Tikrai nenusivyliau. Įsitraukiau į savo mėgstamiausių midijos paruošimo sąrašą ir tikrai gaminsiu šitaip ateityje. Būtinai pamėginkite ir Jūs šį paruošimo variantą. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • midijų: 1 pakelio (~250 gramų)
    • česnako: 4 skiltelių
    • obuolių sidro: 0,5 stiklinės
    • maskarponės sūrio: 2 valgomųjų šaukštų
    • žolelių (laiškinio česnako, krapų arba kitų žolelių tinkančių jūros gėrybėms)
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šviežias midijas nuplauname, nutraukiame "blauzdas", kurios geldelės neužsivėrusios - išmetame lauk, nes jos jau yra sugedusios.
  2. 2. Keptuvę įkaitiname su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Beriame pjaustytus krapus (laiškinį česnaką arba kitas žoleles), midijas, pilame obuolių sidrą, krečiame maskarponę ir maišydami pakaitiname maždaug 3-4 minutes, kol visos midijos atsiveria. Skanaujame!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.


Aštuonkojis galicijietiškai arba pulpo a la gallega
(2)
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)
Įdaryti kalmarai su ryžiais ir daržovėmis
(8)
Krevetės graikiškai: pomidoruose su feta sūriu
(2)
Cukinijų "laiveliai" su krevetėmis
(5)
Krevečių ir kopūstų takai
(1)
Koldūnai su krevetėmis
(1)