Trinta špinatų ir žiedinių kopūstų - kalafiorų sriuba su kokosų pienu

2023-08-31 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta špinatų ir žiedinių kopūstų - kalafiorų sriuba su kokosų pienu
Nenoriu aš šios sriubos vadinti nei Šreko, nei dar kieno nors sriuba, bus vadinama tikrais vardais - špinatų ir žiedinių kopūstų arba kalafiorų sriuba, nors mano vaikai ją vadina Šreko sriuba, dėl žalios spalvos. Ši sriuba tikrai labai žalia, šilta, pataisanti nuotaiką, kai už lango niūrus oras. Aš ją gaminu su kokosų pienu, bet jį galima pakeisti į grietinėlę ir viskas gausis taip pat gerai. 

Ingredientai

    • sviestas: 40 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • daržovių sultinys: 1 litro
    • žiediniai kopūstai: 1 nedidelio
    • špinatai: 200 gramų
    • kokosų pienas: 200 mililitrų
    • maltas muskatas: 0,5 arbatinio ašukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintus svogūnus bei česnakus.
  2. 2. Tada supilkite į dubenį su kepintomis daržovėmis sultinį ir kai sultinys užvirs, sudėkite smulkintą žiedynais žiedinį kopūstą.
  3. 3. Pavirkite maždaug 10 minučių ir dėkite nuplautus špinatus.
  4. 4. Pavirkite dar kelias minutes.
  5. 5. Tuomet sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo.
  6. 6. Supilkite kokosų pieną, berkite druską, pipirus ir muskatą.
  7. 7. Pakaitinkite dar kelias minutes, patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau kalafiorų sriubų receptų rasite: Kalafiorų sriubos.
Aštri moliūgų sriuba
(2)