Baltagūžių kopūstų sriuba su frikadelėmis - maltos mėsos kukuliais ir morkomis

2023-09-08 Autorius WorldRecipes.lt

Baltagūžių kopūstų sriuba su frikadelėmis - maltos mėsos kukuliais ir morkomis
Labai mėgstu šią baltagūžių kopūstų sriubą su frikadelėmis (maltos mėsos kukuliais) ir morkomis. Skaniausiai ją man išverda mano mama. Šiandien pamėginau ir pati tokią išvirti - gavosi tikrai panaši, bet mamos vis tiek skanesnė. Nostalgijos jausmo niekaip nenugalėsi, nors ingredientai visiškai identiški, o gamybos procesas toks pat. Mama sakė, kad gavosi visiškai tokia pat kaip jos, tad drąsiai dalinuosi receptu, jei jau net mama jį užtvirtino. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baltagūžių kopūstų: 0,5
    • morkų: 2
    • svogūnų: 1
    • bulvių: 4
    • maltos mėsos: 400 gramų (naudoju jautieną)
    • kiaušinių: 1
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • prieskonių faršui ir kotletams
    • sviesto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruoškite mėsos kukulius: mėsos faršą sumaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais, mėsos prieskoniais ir šlapiomis rankomis formuokite mažus kukuliukus.
  2. 2. Tada kopūstą supjaustykite šiaudeliais, bulves - kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Į verdantį vandenį sudėkite kopūstus, kai jie užverda, sudėkite ir mėsos frikadeles.
  5. 4. Mėsos kukuliams šiek tiek apvirus, sudėkite bulves.
  6. 5. Morkas sutarkuokite per burokinę tarką, svogūnus pasmulkinkite ir viską apkepkite ant sviesto bei pasūdykite.
  7. 6. Suberkite morkas ir svogūnus į sriubą, pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite, kol bulvės jau bus tikrai minkštos.
  8. 7. Jeigu norisi, patiekite su grietine ir pabarstę mėgstamu žalumynų. Galima tiekti ir be nieko. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau kopūstų sriubų receptų rasite: Kopūstų sriubos.
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Kreminė miško grybų sriuba
(3)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)