Jau esu Jums pasakojusi, kaip pagaminti be galo skanią lazaniją su faršu. Ir tą receptą daugelis žmonių labai išgyrė, sakydami, kad tai skaniausia kada ragauta lazanija. Tačiau šiandien noriu parodyti Jums kiek kitokį variantą, kuriam naudosime vištieną ir moliūgus. Šį receptą atradau visiškai netikėtai ir mūsų šeimoje jis labai "prigijo". Kai tik prasideda moliūgų sezonas, būtinai gaminame šitaip, kad paįvairintume savo lazanijas, rekomenduoju pamėginti ir Jums.
Ingredientai
vištienos krūtinėlės: 0,5
moliūgo: 400 gramų
svogūnų: 0,5
česnako: 1 skiltelės
miltų: 5 valgomųjų šaukštų
parmezano sūrio
malto imbiero
kario
druskos
juodųjų pipirų
Bešamelio padažui:
sviesto: 100 gramų
pieno: 1 litro
miltų: 100 gramų
muskato
druskos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis juostelėmis, sumaišykite su miltais ir trupučiu druskos.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite vištieną.
3. Tuomet sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką.
4. Moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais, berkite į keptuvę. Sudėkite prieskonius, druską. Troškinkite įpylę maždaug pusę stiklinės vandens apie 10 minučių.
5. Padažui atskirame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir intensyviai maišykite, kol gausite košelę. Įpilkite dalį šilto pieno, tolygiai išmaišykite. Vėl pilkite pieną ir skieskite košelę. Kaitinkite nuolatos maišydami, kol padažas sutirštės iki reikiamos konsistencijos.
6. Po to pasūdykite ir pagardinkite muskatu.
7. Į kepimo formą pilkite samtelį padažo, klokite sausus lazanijos lakštus.
8. Ant jų pilkite nedaug Bešamelio, dosniai vištienos su moliūgu, pabarstykite tarkuotu parmezanu.
9. Dar kartą dėkite lazanijos lakštus ir sluoksniuokite taip pat, kol sudėsite visą pasiruoštą įdarą (3 sluoksnius). Paskutinis sluoksnis privalo būti lakštai, gausiai aplieti bešameliu - lazanijos turi "mirkti" padaže, nes kepant jos sugers daug skysčio.
10. Pasiruoštą lazaniją gražiai apibarstykite parmezanu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių.
11. Paskui leidžiame pastovėti maždaug 10 minučių ir patiekite. Skanaukite!