Traškūs vištienos kepsneliai orkaitėje

2024-09-20 Autorius Sveikas meniu

Traškūs vištienos kepsneliai orkaitėje
Traškūs vištienos kepsneliai orkaitėje – tai gardus ir lengvai paruošiamas patiekalas, pasižymintis traškia plutele ir sultinga vištienos mėsa viduje. Vištienos gabaliukai padengiami prieskoniais gardinta miltų plutele, kuri kepant orkaitėje tampa maloniai traški, o mėsa išlieka minkšta ir sultinga.

Kad būtų dar sveikesnis, šis patiekalas ruošiamas orkaitėje, be papildomų riebalų, o pluta tampa traški dėl kepimo karštu oru. Puikiai dera su mėgstamais padažais, salotomis arba bulvių garnyru, šie kepsneliai yra puikus pasirinkimas tiek vaikams, tiek suaugusiems, ieškantiems greito, skanaus ir šiek tiek lengvesnio vištienos patiekalo.

Redaktorės Vaidos komentaras - dauguma vaikų mėgsta traškias vištienos juosteles, tad kodėl gi nepasiūlius kiek lengvesnės alternatyvos. Puikus priedas tokioms juostelėms - bulvių lazdelės ir švieži agurkai. Mažieji valgytojai tikrai bus sužavėti.

Ingredientai

    • Vištienos filė: 500 g 
    • Vištienos prieskoniai: 1 arb. š. 
    • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
    Paniruotei:
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Migdolų miltai: 2 valg. š. 
    • Rūkytą paprika: 0,5 arb. š.
    • Česnakų milteliai: 0,5 arb. š.
    • Džiovintos petražolės: 0,5 arb. š.
    • Druska: žiupsnis

    Recepto paruošimas

  1. 1. File supjaustyti juostelėmis, įtrinti vištienos prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
  2. 2. Į dubenėlį įmušti kiaušinius ir juos išplakti.
  3. 3. Kitame dubenėlyje sumaišyti migdolų miltus su naudojamais prieskoniais ir žolelėmis (galima keisti pagal savo skonį).
  4. 4. Visus vištienos gabalėlius apvolioti kiaušinių plakinyje, tuomet miltų mišinyje ir išdėlioti ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 185 C temperatūros ir vištieną kepti apie 20 min.
  6. 6. Patiekti su mėgstamu padažu.
Kepta višta su obuoliais
(22)
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)