Kreminė trinta Briuselio kopūstų sriuba su žiediniais kopūstais ir porais

2024-01-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kreminė trinta Briuselio kopūstų sriuba su žiediniais kopūstais ir porais
Gal net tikslesnis pavadinimas būtų - kreminė žiedinių kopūstų sriuba su Briuselio kopūstais... Bet man asmeniškai ji be galo patiko, nuo tos dienos kai viename receptų žurnale atradau šį receptą - esu gaminusi jau ne kartą. Jeigu esate trintų sriubų mėgėjas, toks kaip aš, tai galiu garantuoti, kad ir šis variantas patiks. Tačiau, jeigu su trintomis sriubomis nelabai draugaujate (kaip mano vyras), tai gali būti, kad ir šio varianto nepamėgsite. :)

Ingredientai

    • žiedinių kopūstų: 1
    • Briuselio kopūstų: 300 gramų
    • porų: 100 gramų
    • kario: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • daržovių sultinio: 600 mililitrų
    • pieno: 100 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame apkepkite susmulkintus porus.
  2. 2. Tada sudėkite smulkiai žiedynais supjaustytą žiedinį kopūstą ir dar šiek tiek pakepkite.
  3. 3. Užpilkite sultiniu, pienu ir virkite maždaug 20 minučių.
  4. 4. Briuselio kopūstus įpjaukite kryžiuku ir atskirame puode apvirkite maždaug 5 minutes pasūdytame vandenyje.
  5. 5. Kai išvirs - perliekite lediniu vandeniu ir perpjaukite į 4 dalis.
  6. 6. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite karį ir jame apkepkite Briuselio kopūstus.
  7. 7. Galiausiai sriubą sutrinkite blenderiu, pilkite į lėkštes ir įdėkite apkepintų Briuselio kopūstų.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!
Juka - kraujo sriuba
(15)
Trinta kreminė svogūnų sriuba
(3)
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)